Smaken av höstmogen apelsin. Lukten av svalkande vindar, en frisk doft av rasslande lövverk och skiftande perenner. När hösten nu sakta gör sig till känna lät vi inredaren och tv-profilen Marie Olsson Nylander plocka in den nya säsongen i ett hem i Italien. Tillsammans med detaljer plockade från Maries eget hem är den här kampanjen en säsongsbetonad kombination av hennes uttryck och Ellos persona.

Med sin unika inredningsstil visar Marie hur vår senaste kollektion kan få fram det uttryck som utmärker höstens trender. Tillsammans med inredningsbyrån Studio In har hon använt vår kollektion för att styla och inreda ett hus i Italien. Så låt sommaren mogna in i en ny säsong – se Maries stylingtips och hämta inspiration till ditt hösthem!

Selected pieces by Marie

  Maria Olsson Nylander

  Marie Olsson Nylander är heminredare och driver Instagram-kontot @marieolssonnylander med över 80 tusen följare. Tillsammans med sin man renoverar och inreder Marie hus runt om i Sverige (och nu mer även i Italien). Vi passade på att intervjua Marie – läs om hennes arbete och inspireras av samarbetet!

  When did you start your career as a decorator?


  Jag började med homestyling för mäklare 2005. Det var väldigt nytt då och folk tyckte att mitt jobb var jättekonstigt. Sedan startade jag en butik och grossisthandel året efter och på den vägen är det.

  How would you describe your personal style?


  Min stil är konstnärsfull, många kallar den för eklektisk men jag gillar inte det ordet – det blir nästan för extremt. Jag är beroende av textur, att hitta rätt material är avgörande för att få till känslan man är ute efter. Textilier och färger som går ihop med brunt – det älskar jag. Brunt gör allt mjukt, liksom trä. Jag gillar dramatik, det oförutsägbara och det personliga. Sådant där du inte riktigt kan köpa dig till utan som fås efter år av liv och engagemang.

  What elements in this collection matches your style?


  Textilierna och färgerna. Här finns mycket som går ihop med brunt, vilket jag tycker om. De mjuka delarna i kollektionen matchar min stil.

  Tell us about the details you brought from home!


  Jag hade med mig vintage-tyger, väskor, böcker och askar – allt från världens alla hörn. Och så hade jag med mig en tavla som jag målat själv med lite hjälp av min vän Solveig. Den stora utmaningen var att all styling skulle rymmas i en enda resväska samt kunna packas, vikas, skrynklas utan att förstöras. Men det löste sig!

  What is your next dream project?


  Nästa stora projekt som jag drömmer om är att få renovera och inreda ett gammalt stenhus och göra om det till ett litet hotell, gärna på landet på Sicilien. Det ska bara vara ett fåtal hotellrum, med exklusiv vintage inredning. Och så vill jag servera ekologisk mat tillsammans med goda viner och riktigt härlig musik. Gästerna ska bara få känna sig helt frikopplade från omvärlden. Det ska inte finnas något wifi och allt ska ingå i det förbetalda priset, ungefär som på en retreat. Du ska inte behöva tänka på något. Det är mitt drömprojekt. Och jag ska göra det, någon gång.