#Made by Women

Varje kvinna har en historia att berätta. Något eget och unikt, som i sin oretuscherade form når det som är vackert. Vi har skapat en plattform för att lyfta några sådana berättelser, okonstlade och ärliga, eftersom det är i dem vi kan finna något att känna igen oss i. Det är genom igenkänning vi lär oss – om oss själva och varandra. Vi låter olika kvinnors röster höras, för alla kvinnors skull.

Vi bjöd in två kvinnor till ett samtal om mode, heminredning, kvinnokroppen och hållbarhet. Hemma hos respektive kvinna fick vi möjlighet att ta del av deras tankar, stilar och ambitioner. Se Marie Olsson Nylander och Kristin Lagerqvist intervjua sig själva. Hör dem berätta om hur de ser på sina yrken samt hur de tänker kring konsumtion, kroppen och livets alla vändningar.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    #Made by Women - Marie Olsson Nylander

Vem är Marie? Hur ser hennes självbild ut, och vad har hon egentligen för inredningsstil? Hör Marie Olsson Nylander intervjua sig själv om allt från kroppen och kläder till heminredning och hållbarhet – följ länken för att se filmklippet!

Min självbild? Vi är bara vi. Du och jag, vi kan inte vara någon annan. Du får dras med mig och jag med dig. Men det funkar väl rätt så bra?

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    #Made by Women - Kristin Lagerqvist

Hur har Kristins självbild förändrats genom åren? Hur går hållbarhet ihop med hennes bransch och arbete? Hör Kristin Lagerqvist intervjua sig själv i klippet nedan!

Vår stil? Ibland är vi helt beige. Ibland är vi som en sol. Det är liksom humöret som får styra. Eller hur?
Made by women

MADE BY WOMEN

Made by Women är kampanjer skapade av kvinnor, för kvinnor. Det är alla våra kampanjer, men historierna vi berättar genom Made by Women är hämtade ur olika kvinnors liv och vardag. Vilka utmaningar stöter hennes kropp på? Vilka fördomar tacklar hon, vilka normer utmanar hon? Med initiativet vill vi förändra modebranschens sätt att porträttera kvinnors kroppar. Med #equallywomen vill vi visa på att det finns lika många sätt att vara kvinna, som det finns kvinnor.

2020 publicerade vi två olika checklistor. Den ena handlade om hur vi på Ellos arbetar för att uppnå ett mer hållbart sortiment. Den andra handlade om vad vi gör för att bidra till en mer inkluderande plattform samt hur vi porträtterar kvinnor och kvinnofrågor. Målet var att bocka av allt till 2025, men bara två år senare har vi kommit längre i vårt arbete än vad vi trodde var möjligt. Det finns fortfarande mycket kvar att göra, men här är det vi lyckats med. Hittills.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos