Del 5 Prylarna för löpturen

I ärlighetens namn krävs inget mer än ett par löparskor och en uppsättning träningskläder för en löptur. Men för den som vill förhöja sin träning eller som helt enkelt älskar prylar, kommer här en liten guide för löpartillbehör. Vi har valt ut våra 7 prylfavoriter, läs mer om dem nedan!



✔️ Pulsklocka

Pulsklockan håller koll på din puls under träningspasset och efter. Det finns olika typer och modeller, men med de flesta kan du – genom att mäta din puls – upptäcka och hantera stress och få bättre förståelse för din sömnkvalitet, samtidigt som de mäter och kartlägger din prestation under träningspasset. Många är utrustade med GPS som kan visa hur långt du sprungit och vilket tempo du hållit.



✔️ Keps

Kepsen är kanske en underskattad favorit. Den håller håret på plats och skuggar ögonen under ljusa dagar. Dessutom, något man kanske inte tänker på – när det regnar eller snöar skyddar skärmen ögonen från vassa vattendroppar och ilskna snöflingor. Ett bra komplement för löpträningen, helt enkelt!



✔️ Mobilficka

Vi vet alla hur svårt det är att slita sig från mobilen. Den som inte använder pulsklocka kan dessutom behöva ha med den, för att kartlägga träningen. Att hålla den i handen kan lätt bli krampaktigt och svettigt, att stoppa den i den rymliga jackfickan är inte heller optimalt – där den gärna studsar omkring och är i vägen. Därför är mobilfickan ett smidigt tillbehör som underlättar löpträningen.



✔️ Strumpor med kompression

Under löpträningen är det lätt att fötterna svullnar. Kompressionsstrumpor hjälper blodcirkulationen och ser till så att trycket i fötterna är jämnt och balanserat under träningspasset. De stöttar även upp muskulaturen i fotlederna – perfekt för den som har lätt för att stuka eller vricka fötterna. Dessutom skyddar de dina ben från mindre rivmärken, skrubbsår och fästingar. Ett bra löptillbehör för den som gärna tar en avstickare i spåret!



✔️ Löparbälte med vattenflaskor

För de flesta löpare räcker det med att fylla på med vätska före och efter löpningen. Men de som är ute på längre rundor behöver fylla på med vatten under passet. För dem kan ett löparbälte med vattenflaskor vara ett bra tillbehör.



✔️ Löparglasögon

Regn, snö och skarpt solljus kan störa löpningen utomhus. Ett par löparglasögon skyddar ögonen och underlättar träningen.



✔️ Löparryggsäck

För den som tycker att löparbältet med vattenflaskor är otympligt är löparryggsäcken ett bra alternativ. Hur mycket vatten du bör ha med dig beror på sträcka och hur varmt det är ute. Är löpturen på under 1 timme behövs sällan extra vatten, springer du längre än så kan det vara bra att ha med sig mellan 2 och 5 liter vatten. Du som inte har med dig vatten ut – glöm inte att dricka ordentligt när du kommer in!