Made by Women

Startsida     The story     For every woman     Faces of Ellos


OUR GOALS - FOR EVERY WOMAN


#EQUALLYWOMEN

Som företag är det viktigt för oss att ta ansvar för vilka bilder vi visar och vilka budskap vi sänder ut i vår kommunikation och i våra kampanjer. Vi jobbar både utåt och inåt med att se över våra värderingar och vårt sätt att arbeta med dem. Vårt mål är att förmedla en bild av kvinnor och kvinnlighet som resonerar med verkligheten - som är tillåtande och inkluderande.

Därför har vi tagit fram en checklista med saker vi strävar efter och saker som vi redan gör. En påminnelse för oss och ett sätt för er att få ta del av hur vi tänker kring kvinnlighet, kvinnokroppen, inkluderande och jämställdhet. Viktiga frågor som vi inte duckar från utan möter face on - med ansvar och omtanke om allas vårt välmående.

The female body
Vi ska alltid värna om och ta ansvar för kvinnan och den kvinnliga kroppen. Vi är noga med hur vi porträtterar kvinnliga kroppar, vilka historier vi delar och på vilket sätt de påverkar våra kunder.

Inclusiveness
Vi använder modeller som visar på olikhet i kropp, hudfärg och utseende - vi står för inkludering och jämlikhet. Hos oss har alla kroppar en plats.

Authentic
Vi retuscherar eller justerar aldrig kroppar utan visar dem precis som de är. Vi strävar efter att visa verkligheten och att stå för sunda ideal.

Women´s rights
Vi tar ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter. Vi anlitar kvinnor i första hand och jobbar för att allt vi gör ska genomsyras av jämlikhet.

Awareness
Vi ska under 2021 internutbilda vår personal i jämlikhetsfrågor och inkludering. Vi ska bredda vår kunskap och förståelse för strukturer i samhället för att på så sätt kunna göra ännu mer.

Idag känner jag mig så självsäker och trivs så bra med min kropp - jag älskar den och allt den står för. Därför är det viktigt för mig att stå upp för min hudfärg och mina medmänniskor som ser ut som jag.

Chrystelle Eriksberger

#equallywomen – För alla kroppar, för alla kvinnor