Made by Women

Startsida     The story     For every woman     Faces of Ellos


MADE BY WOMEN - THE STORY


Av kvinnor, för kvinnor

Made by Women är precis vad det låter som - kampanjer gjorda av kvinnor för kvinnor. Det är vårt sätt att lyfta fram alla fantastiska kvinnor därute och låta dem ta plats i strålkastarljuset. Vi vill att de ska få berätta sina historier - autentiska berättelser där olika röster får ta plats och göra sig hörda. Kända som okända, unga som gamla, stor som liten. Kvinnor som representerar olika verkligheter fast med en gemensam nämnare - det kvinnliga perspektivet.

Kroppsidealen idag är alldeles för snäva och onyanserade. Vi ska väl ändå spegla hela mänskligheten? Jag vill se alla kroppar.

Molly Sandén

Vi vill jobba med kvinnor i största möjliga mån eftersom vi tror att kvinnor vet vad andra kvinnor vill ha. Vad som är relevant för dem. Det är dags för oss att få komma fram med vårt eget narrativ utan män som tar över och berätta för oss hur vi känner, borde känna eller vill känna. Med våra egna ord och på våra egna villkor.

Varje historia är unik, precis som varje kvinna, men vi strävar efter igenkänning. Vi strävar efter att inkludera, inspirera och tillåta. Vi vill lämna våra kunder med en känsla av välmående, inte otillräcklighet. Gå ut i världen och var den du är - enastående fantastisk i din egen rätt. Och om vi får vara en del i din berättelse så blir vi ödmjukt tacksamma.

Kvinnokroppen.
Så stark och livskraftig, samtidigt så väldigt omdebatterad.

Det våra kroppar är kapabla till försvinner i hur normen, som är utanför vår kontroll, ska vara mallen för hur vi ska få existera.

Vi står framför spegeln och synar i detalj. Vi undrar om vi duger.

Vi får inte vara för smala. Inte för tjocka, för raka, för korta eller för långa.

Vi bör inte ha kurvor här, men uppmuntras att ha kurvor där. Och om vi bara hade en annan färg, eller en annan form, så skulle vi passa in i mallen.

Men vi är här. Vi bär på historier i vårt skratt, bär så många på våra axlar. Vi reser oss, och sträcker upp vår ryggrad, efter generationer av kvinnor som kämpat för vår rätt att göra det.

Nu hyllar vi istället kvinnokroppen. För att den bär oss genom livet. För livet den kan skapa, och för att den fantastisk, precis som den är.

#equallywomen, #equallybeautiful, #equallyworhty, #EquallyEllos.