Hemma just nu är vårt hus från 1966 som ligger i Enebyberg utanför Stockholm, men det är ett resultat av flera platser, kan man nästan säga. Vi bodde i Los Angeles i många år och tiden där färgade på många sätt min inredningsstil. Eller snarare: där lärde jag mig att vara trygg i min stil.

I Los Angeles började jag anamma det som jag själv tycker om, oberoende av vad inredningsmagasinen berättar. Allt det murriga, trä, det bruna och det gröna. Det jordnära. Det är jag, på något sätt. Och tiden i Kalifornien lärde mig att det som är jag är rätt bra.

Min favoritplats på Jorden är Kinnekulle. Där är jag alltid lycklig.

Mamma och pappa hade ett helt otroligt sovrum när jag var liten. Röd heltäckningsmatta, tapeter med stora, röda rosor. Och så hade de en gigantisk jakaranda-sänggavel och ovanpå den hade de små björnar i ett särskilt material som påminner om papier maché.

Mamma och pappa hade ett helt otroligt sovrum när jag var liten.

Cecilia Blankens

Så när jag hittade liknande björnar var jag tvungen att köpa dem. Därför tog jag med mig dem i dag, tillsammans med tre böcker och en duva.

What makes a bedroom?

Jag ser mig som en expert på det här området. För jag har, under väldigt lång tid, haft väldigt mycket sömnproblem. Det var några år där som jag sov så lite att jag verkligen undrar hur jag kunde ta mig igenom dagarna.

Man ska känna sig ombonad, som att man ligger i en livmoder, så tryggt och så mjukt och så mysigt ska det vara.

Sovrummet är så viktigt. Det måste vara perfekt där inne. Rofyllt, tryggt. Man ska känna sig ombonad, som att man ligger i en livmoder, så tryggt och så mjukt och så mysigt ska det vara. En underbar pyjamas, lakan som är liksom så där så att de håller om en. Minst fyra kuddar. Och så måste man komma upp lite, så att det verkligen känns som att man går och lägger sig.

What colours will you decorate spring with?

Vi har det ganska mörkgrönt i vårt rum. Väggar och tak i samma färg. Gråa garderober. Murrigt, men på ett lugnt och fint sätt. Jag byter liksom inte färg efter säsong. Jag har min grund. Även om jag gärna byter ut detaljer så låter jag det essentiella – själen – vara kvar.

Shop style

  The latest dream you had?

  Åh, jag drömmer ju inte så mycket. För jag sover inte så mycket. Det var något jag drömde häromdagen, som jag stolt berättade om, men nu är det som bortblåst. Vad synd.

  An equality issue close to heart?

  Jag är en rasande feminist, så jag har svårt att välja bara en. Jag är inte nöjd, jag har inte förlåtit någon. Och det enda jag vet är att den som inte hoppar på tåget nu kommer upptäcka om ett tag att de sitter ensamma kvar.

  What did you want to be, growing up?

  Det var egentligen tre saker som jag drömde om att jobba med och det ena var klimatet. Jag hade klimatångest innan klimatångest fanns. Det andra var att skriva.

  Skor har så länge jag kan minnas gjort mig märkligt lycklig.

  Det tredje, min kanske starkaste drivkraft, har alltid varit skor. Skor har så länge jag kan minnas gjort mig märkligt lycklig. I dag kan jag glatt säga att jag jobbar med alla tre delar, mer eller mindre, eftersom jag har mitt eget skomärke – Blankens.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Varje sovrum bär på egna berättelser. Vi lät tre kvinnor dela med sig av sina. Ta del av dem och hitta inspiration till din egen, personliga sovrumsstil!