Att sätta ord på sin stil är svårt. Det måste få vara levande på något sätt, och ibland kan ord… Fånga det. Det måste få vara fritt. Men om jag skulle försöka fånga den en liten stund skulle jag kalla min stil fransk och lantlig, med inslag av modern arkitektur. Mycket trä och gärna någon färgklick. Raka vinklar och former som bryts av mot något runt och mjukt. Där natur möter… arkitektur. Det är hemma för mig.

Där natur möter… arkitektur. Det är hemma för mig.

Jag har alltid varit väldigt trygg i min stil, vilket är positivt för min karriär som fotograf. Nu har jag hunnit etablera mig, när man anlitar mig som fotograf så vet man vad man får, men förr fick jag ge efter mycket mer för andras viljor. Det är enklare nu för alla inblandade tror jag – jag vet vad jag vill, och folk har äntligen förstått det.

Tavlan av mig och min Lova är nog den detalj i vårt hem som betyder mest för mig. Den skickades från Ryssland och fastnade i tullen, jag väntade på den i ett år. Men det var det värt.

What makes a bedroom?

Jag önskar att jag hade ett bra svar. Känslan i rummet ska vara varm, även om temperaturen gärna får vara så där krispigt sval. Mycket tyg, linnegardiner som går ner i golvet. Levande ljus. Växter. Fönster med träspröjs, gärna dörrar som leder rakt ut i trädgården. Kalkfärg på väggarna, träinslag och så en mjuk säng med många kuddar. Det får mig att sova bra.

What colours will you decorate spring with?

Grått, brunt och kalkfärgat. Grönt. Gärna jordnära toner, med någonting som överraskar. Som gult. Jag har en färgglad personlighet, men mår nog som bäst när jag omger mig med naturnära färger.

Det ska bli så skönt när renoveringen är klar och vi bara kan få… bo.

The latest dream you had?

Vi är mitt uppe i en renovering av vårt hus, så häromdagen drömde jag att jag kom hem till ett vardagsrum som saknade all panel på ytterväggarna. Hantverkarna hade öppnat upp allt för att kunna sätta in nya fönster. Vad kan det betyda? Att jag är stressad, antagligen. Eller att jag har kontrollbehov. Det ska bli så skönt när allt är klart och vi bara kan få… bo.

Shop style

  An equality issue close to heart?

  Moderskapet. Det är nog det som är min hjärtefråga, även om det är svårt att bara välja en. Att normalisera saker som amning, sådant som kvinnokroppen går igenom under och efter en graviditet. Som nybliven mamma är man så utlämnad. Moderskapet ska bara falla sig naturligt. Som om vi vet precis vad vi har att göra med när vi storögt blinkar in i ögonen som tillhör en person som nyss inte fanns.

  Moderskapet ska bara falla sig naturligt. Som om vi vet precis vad vi har att göra med när vi storögt blinkar in i ögonen som tillhör en person som nyss inte fanns.

  ”Det kommer naturligt”, säger de. Men sen, när man landar i det och börjar lita till kroppens instinkter, då är det också fel. Amma ska man göra som mamma, men inte för länge och inte för offentligt. Så jag slåss för alla mammors rätt att lyssna till sin egen natur, det som är rätt för just dem. Det är min hjärtefråga.

  What did you want to be, growing up?

  Carola. Min dröm var på riktigt att bli Carola. Så jag gick musikprogrammet på gymnasiet. Men där var jag tvungen att prova på en massa musikgenrer, och då kände jag att det här var inte min grej. ”Du hade redan din stil?”. Ja exakt! Vi hamnar tillbaka där igen, ja. Jag visste vad jag ville. Och när det inte blev så började jag fotografera istället. Så nu är jag här. Och det blev rätt bra, om du frågar mig.

  #equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

  The Stories

  Varje sovrum bär på egna berättelser. Vi lät tre kvinnor dela med sig av sina. Ta del av dem och hitta inspiration till din egen, personliga sovrumsstil!