Shun betyder "på toppen av perfektion". Knivarnas yta är hamrad för hand, vilket kallas tsuchime i Japan, och det ger både tidlös estetik och ultimat skärpa. Knivbladen har en solid kärna av vg-max-stål med en hårdhet på 61 ± 1 hrc. Det bruna valnötshandtaget har en ergonomisk form och passar både vänster- och högerhänta användare. Varje shun -kniv får sin unika och individuella karaktär genom att gaitermönstrets naturliga skönhet förfinas. Det är därför varje shun kniv är omisskännlig och unik - ett konstverk som förenar hantverk, teknik och design. Den teknik som används för att tillverka de finaste kockknivarna och som inspirerats av samurajsvärdets mästerliga konst gör att knivbladen i shun -serien också kan formas som västerländska knivar. Kais brödknivar är i världsklass och har skär i båda riktningarna, vilket innebär att de lätt kan skära igenom hårdare bröd. Kais vågigt tandade kniv kan till skillnad från en tandad kniv också användas för att skära kött och fisk utan att riva ...