5180 träffar. Sortera på

En vacker lampa lyfter verkligen ett hem. Här erbjuder vi ett brett sortiment av olika sorters lampor och ljus som gör att du enkelt kan välja ut just dina favoriter till varje rum. Vi har belysning för ditt vardagsrum, kök, hall, uteplats, sovrum och badrum.

Ellos Home Taklampa Miguel

799 SEK

Ellos Home Taklampa Fiona

699 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Cooper

2 999 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Jordan Liten

1 199 SEK

+2 färger

Ellos Home Bordslampa Mikela höjd 66 cm

1 799 SEK

Ellos Home Takplafond Misaki

1 299 SEK

Ellos Home Taklampa Miguel

1 099 SEK

Ellos Home Taklampa Seashell

2 499 SEK

Ellos Home Bordslampa Widar

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Avery

1 399 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Sander 4L

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Flower Papier-Maché

2 199 SEK

Ellos Home Takplafond Esaias

1 199 SEK
Läs mer

Ellos Home Golvlampa Josho

1 599 SEK

Ellos Home Taklampa Emelee

2 199 SEK

Ellos Home Vägglampa Andy

599 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Jordan Stor

1 399 SEK

+2 färger

Ellos Home Vägglampa Jonis

1 399 SEK

Ellos Home Bordslampa Joline

599 SEK

Ellos Home Golvlampa Kathe

1 799 SEK

Ellos Home Taklampa Fleur

1 399 SEK

Ellos Home Bordslampa Anine

1 399 SEK

Ellos Home Takplafond Kate

1 299 SEK

Ellos Home Bordslampa Nora

1 199 SEK

Ellos Home Takplafond Dis

599 SEK

Ellos Home Bordslampa Torino

999 SEK

+3 färger

Ellos Home Vägglampa Jordan Liten

1 399 SEK

+2 färger

Ellos Home Vägglampa Nathan

2 799 SEK

Ellos Home Kristallkrona Empire

2 799 SEK

+1 färg

Ellos Home Fönsterlampa Luna

599 SEK

Ellos Home Vägglampa Leon

699 SEK

Ellos Home Taklampa Gianni

2 499 SEK

Ellos Home Vägglampa Austin

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Fiona

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Uppladdningsbar bordslampa Ted

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Golvlampa Avalon

1 499 SEK

Ellos Home Bordslampa Saga

1 199 SEK

Ellos Home Fönsterlampa Blush

499 SEK

Ellos Home Bordslampa Leiah

1 199 SEK

Ellos Home Golvlampa Torino

1 199 SEK

+2 färger

Ellos Home Bordslampa Mushroom

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Nathan

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Mimmi

499 SEK

+2 färger

Markslöjd Pendel Styrka ⌀ 63 cm

2 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Torino

999 SEK

+3 färger

Ellos Home Fönsterlampa Rafael

349 SEK

Ellos Home Spotskena Verona 4L

899 SEK

+1 färg

Ellos Home Golvlampa Tobey LED

1 199 SEK

+1 färg Produktinformationsblad

UPP TILL

40%

på mängder av möbler & inredning
Shoppa nu

Ellos Home Taklampa Esaias

999 SEK

Ellos Home Bordslampa Moldy

399 SEK

+2 färger

Ellos Home Vägglampa Jordan Mini

599 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Todd

799 SEK

+1 färg Produktinformationsblad

Ellos Home Vägglampa Jordan Mini

699 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Niko

699 SEK

Du har sett 57 av 5180 produkter

 • Belysning, hur ska man tänka?

  Vackra lampor behöver inte vara tända för att sätta rummet i nytt ljus. Därför är det viktigt att välja belysning och ljuskällor med omsorg. En trendig golvlampa kan ge vardagsrummet en helt ny känsla, medan kökslampor gärna får vara lika delar form och funktion. En genomtänkt avvägning mellan allmänljus och varma ljuspunkter är ett effektfullt sätt att lyfta fram din egen prägel på alla hemmets rum.
 • Vilken lampa ska jag välja?

  Vilken kombination av armatur och ljuskälla som är bäst beror helt på var och hur du ska använda lampan. För allmänljus i kök och hall är högt placerade taklampor med ganska stark ljuskälla det mest praktiska valet. En sådan kan kompletteras med mindre, svagare och varmare ljuspunkter för ett mysigare ljus under kvällstid. I vardagsrummet är golvlampor en vacker möbel som går bra ihop med övrig inredning ett bra val. Även här kan ljuspunkter och väggbelysning liva upp, gärna i kombination med varmvita ljuskällor.
 • Hur mycket belysning behövs?

  Börja med att fundera hur du använder rummet. Då är det lättare att veta hur mycket belysning du behöver och var du ska placera den. Börja med att planera allmänbelysningen, rummets primära ljuskälla som oftast är taklampan. Efter det kan du planera funktionsbelysning där du behöver ett koncentrerat ljus, exempelvis på skrivbordet. Sist kan du fundera på stämningsbelysning, för att skapa ett hemtrevligt rum.
  Blanda gärna ljuskällor, och använd lampor med olika styrkor för att skapa en härlig dynamik i rummet. Satsa på runt fem ljuspunkter i ett vanligt rum, och ännu fler ljuspunkter i ett större rum.
 • Hur högt ska lampan hänga över matbordet?

  En lampa över köksbord ska ge ett bra och klart ljus, utan att blända. Den ska inte heller skymma sikten, du ska kunna se den som sitter på andra sidan bordet. För ett bord med 4–6 sittplatser passar det oftast att hänga lampan 60–70 cm över bordet. Avståndet beräknas från bordsytan till lampskärmens underkant. Kolla att lampan hänger i ögonhöjd när du står upp. När du sitter ner ska du kunna se innerskärmen.
 • Hur högt ska lampan hänga över soffbordet?

  Lampan som hänger ovanför soffbordet ska inte skymma sikten, du ska se både tv:n och andra personer runt soffbordet utan problem. Lampan ska inte heller hänga så att det starka ljuset bländar och stör. Det är svårt att ge ett ungefärligt mått, eftersom höjden på en lampa i vardagsrum är beroende av höjden på din soffa och ditt soffbord. Det bästa tricket är att samla några personer och låta en av dem hålla lampan. Slå dig ner i soffan tillsammans med dom andra och testa om någon av er upplever att lampan stör sikten. Stig sedan upp och gå runt i rummet för att kolla hur lampan ser ut i förhållande till resten av vardagsrummet.
 • Hur stark belysning ska jag välja? Vilken typ av belysning vid bordet?

  För att kunna välja rätt belysning behöver du ha koll på tre begrepp: Lumen, Ra och Kelvin.

  • Lumen: Ljusflödet som strålar ut från lampan mäts i lumen, som förkortas lm. Ju högre lumenantal, desto starkare ljus. Arbetsbelysning har upp till 1000 lm medan mysbelysning har 220–240 lm.
  • Ra: En lampas färgåtergivning anges med Rendering average, som förkortas RA. Maxvärdet 100 Ra motsvarar ljus med perfekt färgåtergivning, som dagsljus.
  • Kelvin: Lampans färgtemperatur mäts i enheten Kelvin, som förkortas K. En lägre siffra betyder att ljuset har en gulaktig, varmare ton, medan högre siffror innebär ett kallare vitt ljus. Dagsljus motsvarar ungefär 6000 K, lampor för belysning ligger ofta på 2700 K.
 • Hur stark belysning till sovrum?

  Gillar du att ligga och läsa? Då ska du välja en lampa i sovrum som lyser med minst 400–500 lumen. Har du sämre syn kan du behöva 700–800 lumen. Bra läsljus kräver upp till 3000 kelvin.
 • Hur stark belysning till arbetsrum?

  Det är bra om belysningen kan riktas mot det du jobbar med. Välj en stark lampa på 700–800 lumen och vitt ljus på 4000 kelvin.
 • Hur stark belysning till kök och matsal?

  Det kan vara knepigt att hitta rätt lampa över matbord. Satsa på en lampa i kök och matsal som ger ett bra och klart ljus, utan att blända dem som sitter vid bordet. Lampan kan vara 400–800 lumen. Oftast används 3000 kelvin för allmänna ytor i hemmet, det passar både för en lampa i hall och kök.
 • Vilka lampor är gula och vilka är vita?

  De bästa, mest effektiva och mest miljövänliga ljuskällorna idag är LED-lampor, med en eller flera lysdioder. LED-lampor har olika färgtemperatur, som mäts i enheten Kelvin.
  Färgtemperaturer på närmare 4000K är kalla. 2700K är en normal färgtemperatur som ungefär motsvarar glöd- och halogenlampor, medan lägre temperaturer som 2400K eller 2100K går mer åt det gula hållet.
 • Hur mycket sparar man med LED-lampor?

  En LED-lampa drar bara en femtedel så mycket energi som glödlampor och något mindre än lågenergilampor. Även om de är mycket billigare idag än för några år sedan är de fortfarande lite dyrare, samtidigt håller LED-lampor upp till 15 gånger längre än glödlampor. Om du ersätter all din belysning med LED – och fortsätter att använda dem som tidigare – sparar du utan tvekan pengar på elräkningen. Den exakta besparingen beror helt på hur stort hus du har och hur många lampor du vanligtvis använder. För de flesta rör det sig om flera hundralappar varje år.