Vårt hållbarhetsarbete

Världen förändras och vi måste förändras i takt med den. Tänka över hur vi lever, hur vi konsumerar och vilka val vi gör. Vi på Ellos är såklart inget undantag - vi måste och vill göra allt vi kan för att bidra. Tankar kring hållbarhet och omtanke om klimatet genomsyrar allt vi gör just nu. Vi har förändrat många saker - vi klimatkompenserar transporter, är noga med vilka material vi använder oss av och hur vi producerar det vi säljer. Men vi har fortfarande lång väg att gå och listan på vad vi vill uppnå i framtiden är lång. Vi måste göra mer och vi backar inte för att det kommer att krävas krafttag för att nå dit.

En del av jobbet vill vi göra tillsammans med er kunder för vi tror att gemenskap är nyckeln till att faktiskt få effekt. Därför har vi skapat hashtagen #ellosactionlist där vi tillsammans kan lägga upp våra bästa tips och inspirera varandra till en mer hållbar livsstil. För det är inte alltid lätt men det blir kul om vi hjälps åt.

#ellosactionlist
#ellosactionlist
Det finns så mycket att göra för att skapa nya, hållbara konsumtionsmönster. Vi på Ellos ställer höga krav på oss själva och det har du som kund också rätt att göra. Därför har vi gjort en lista över våra mål - vissa är långsiktiga och andra är lättare att genomföra. Vi är ödmjuka inför det faktum att det kommer att ta tid och att vi behöver vara konsekventa i våra handlingar. Här är våra mål i jobbet för en bättre framtid.

Responsible role models
Vi vill alltid värna om kvinnan och den kvinnliga kroppen på ett ansvarsfullt sätt. Vi ska använda modeller som visar på olikhet i kroppar, hudfärg och utseende. Vi ska aldrig retuschera bilderna så att kroppar eller utseende justeras. Vi ska ta ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter.

Simply sustainable
Vi vill sätta tydliga målsättningar kring hållbara material i Ellos egna kollektioner.

Treat our transports
Vi ska klimatkompensera alla bolagets transporter och tydlig redovisa vart pengarna går.

Plastic not so fantastic
Vårt mål är att ta bort all engångsplast i samtliga led innan 2025.

Keep score
Vi ska redovisa varje produkts påverkan på klimatet utifrån ett scorecard innan 2022.

We care for You and our Planet


Läs alla våra checklistor

Läs mer om vårt arbete med hållbart mode. Klicka här!

We all need to take responsibility

Vi vill också presentera en kampanj där hållbarhet står i centrum. Darja Barannik, Johanna Bradford och Elsa Billgren är tre utvalda profiler som för oss förkroppsligar våra tankar kring hur vi kan förhålla oss till våra saker och till oss själva. Vi är stolta och glada över att de vill vara med oss och dela med sig av sina tankar kring hur vi kan leva våra bästa liv med planetens välmående i fokus. Vi hoppas att ni också ska inspireras och motiveras av de här tre fantastiska kvinnorna!

Darja Barannik

Darja Barannik är bosatt i Oslo, hon jobbar som fashion editor och journalist. Darja har varit med på flera kända modesajter som bland annat Vogue och Harper’s baazar. Hon ser kläder och inredning som en investering. Hennes modemedvetenhet och känsla för style inspirerar dagligen över 100k följare på Instagram.

De senaste åren har jag ändrat mitt beteende när det gäller att shoppa. Det känns som en allmän företeelse – folk blir mer och mer medvetna om vad de köper och inte köper. Hållbarhet känns mer akut, men också mer spännande än någonsin.

Darja

Innan jag investerar i något frågar jag mig om det är ett plagg eller en inredningsdetalj som jag kommer ha glädje av i många år framöver. Hur är kvaliteten? Jag är noga med material. Jag lägger stor vikt på bra basplagg och satsar mycket på vintage. Jag och mina vänner lånar ofta plagg av varandra.

Darja

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Johanna Bradford

Johanna är entreprenör och bloggar på elle.se. På hennes blogg kan man läsa om renovering, inredning, mat och familjelivet. Johannas stil påverkas inte av trender och hetsen om ett perfekt hem. Istället fyller hon sitt hem med saker hon älskar, både nytt och second hand.

Jag gillar inte trender. Det är ju trendigt att säga just nu, men jag har haft det som ståndpunkt genom hela min karriär. Det finns en hets om ett perfekt hem, och det är såklart inte hållbart. Det är inget man får i en handvändning, utan det måste få ta tid.

Johanna

Jag tycker att de finaste hemmen ofta tillhör äldre människor – de som levt ett helt liv och samlat ihop saker från olika ställen, olika städer och olika livsepoker. Jag tycker om att blanda gammalt med nytt och att gräva där jag står.

Johanna

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Elsa Billgren

Elsa Billgren bloggar på elle.se. Där kan man läsa om hennes stora passion för vintage och inredning. Man får också läsa om Elsas vardagsliv och om hur kommunikation är nyckeln till ett jämställt hushåll. Elsa ses även frekvent på TV, just nu i SVT:s ”Äkta Billgrens”.

Jag tror att i framtiden kommer fler och fler lära sig värna om det vi faktiskt har. Man kan slipa om och olja in bänkskivor och skärbrädor, måla på lampskärmar, sy gardiner, brodera, laga… Ett omhändertaget arvegods är det vackraste vi har!

Elsa

För mig är hållbarhet att omge mig själv av saker jag verkligen älskar. Mitt hem är fullt av riktigt gamla grejer, loppisfynd och sånt som används och får följa med länge i livet.

Elsa

Treat yourself – Treat your products – Treat your planet

Learn more - Do more

Tänk dig vår hållbarhetssida som ett tryggt ställe där du kan hitta viktig information men också inspiration. Här finns allt du behöver veta om vårt hållbarhetsarbete, våra olika certifieringar och såklart info om hur våra produkter tillverkas och av vad. Vi vill att du ska känna dig informerad så att du kan göra medvetna val som passar både dig och miljön.