Satake omo - tradition & hantverk satake omo gyūtō 牛刀 en vacker och elegant gyuto med en bladlängd på 21 cm. Det mjukt polerade damaskusbladet är starkt och tunt, vilket ger en mycket exklusiv känsla vid användning. gyuto representerar oftast västerländskt designade kockknivar, men i japan är gyūtō faktiskt ordet för "köttkniv". den västerländska kockkniven är längre och har en mer avsmalnande form än japansk santoku. Den smalare spetsen är perfekt för detaljarbete, medan den större bladlängden passar utmärkt för att skära och tälja kött, men även fisk och grönsaker. bladet knivarna i omo -serien från satake har ett otroligt vackert damaskusblad med 67 lager aus-10-stål. Detta stål tillverkas av aichi steel corporation i Japan. Det är optimalt i högkvalitativa köksknivar på grund av sina balanserade egenskaper. aus-10 har en rockwellhårdhet (hrc) på cirka 58-60, vilket gör det tillräckligt hårt för att hålla en vass egg, men tillräckligt mjukt för att vara relativt lätt att slipa...