Made by Women

Made by women

Varje kvinna har en historia att berätta. Något eget och unikt, som i sin oretuscherade form når det som är vackert. Vi har skapat en plattform för att lyfta några sådana berättelser, okonstlade och ärliga, eftersom det är i dem vi kan finna något att känna igen oss i. Det är genom igenkänning vi lär oss – om oss själva och varandra. Vi låter olika kvinnors röster höras, för alla kvinnors skull.
Den här kampanjen handlar om prylarna mitt i livet. De som följer oss över årtionden eller bara för en kort stund. De som vi laddar med bitar av oss själva, minnen och stunder att dela vidare när vi behöver något nytt att fylla – en ny historia att berätta. Och så handlar den om allt det som våra kroppar möjliggör. Den handlar om relationerna, om gemenskapen och om att hitta framåt i livet tillsammans. Här kan vi skapa nya berättelser, där alla våra sorger och lyckor får vara det som leder. Som tar plats. Och om vi går tillsammans, så är det nog som Linnea Henriksson sjunger. Det ordnar sig.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

About a sofa


Kvinnokroppen. Den tar oss genom livet. Låter oss vara tillsammans, låter oss bygga upp allt det vi är, vill och kan. Alla de prövningar den utsätts för, allt det den klarar av påminner oss ständigt om att normbilden som målas upp inte stämmer.

Den här filmen handlar om familjen, om kvinnokroppen och tiden tillsammans. För vad innebär det att växa upp ihop? Att leva med varandra genom sorg och lycka, att hitta varandra i helt nya roller, nya sätt att förhålla sig till världen? Det handlar inte om att ta sig fram eller att ta sig förbi. För allt det som händer oss, alla de val vi gör formar det vi blir, det vi är.

Mitt i alltihop, mitt i vardagen, finns alla de ting som omger oss – fulladdade med våra historier. Och om vi tittar riktigt noga kan ledtrådarna som de bär på berätta en sanning om oss själva som vi kanske inte hört förut. Och sanningen är att den där normbilden håller på att trasas sönder, bit för bit. Vi har fortfarande en del kvar, nya ledtrådar att leta fram. Så. Vill du gå med oss?Se hela kampanjen här

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

About a skirt


Tänk om alla de krav vi ställer på oss själva och våra kroppar sakta men säkert försvann. Tänk om det inte längre fanns en normbild att förhålla sig till, att tvinga våra kroppar att anpassa sig efter. Tänk om vi, i all den sorg och all den lycka som livet innebär, bara fick lov att vara.

Den här filmen handlar om vänskap, om kvinnokroppen och om relationer människor emellan. Den handlar om smärtan, om glädjen som kroppen låter oss uppleva och om friheten som den ger oss – varje dag. Och så handlar den om tingen och plaggen som är med oss. De som vi kanske tror kan förändra hur vi ser ut, för att sedan hjälpa oss att ändra hur vi ser på oss själva.

Tänk om allt det där som en gång var så viktigt inte längre spelade någon roll. Tänk om vi släppte alla föreställningar om hur kvinnokroppen ska se ut och föra sig. Vad finns då kvar, om inte delarna av oss som faktiskt betyder någonting? Det är fortfarande en bit kvar att gå innan alla ”tänk om” är borta. Så. Vill du gå med oss?Se hela kampanjen här


Made by women

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Linnea Henriksson

Inför kampanjen har Linnea Henriksson tolkat och skrivit om vår låt ”Walk with me”. Med glädje och samhörighet svämmar den här svenska versionen av låten över av positivitet och en oövervinnerlig framtidstro.Läs intervjun här

Roshi Hoss

Huvudrollen i ”About a sofa” spelas av Roshi Hoss – influencer, skådespelare, artist och entreprenör. Med våra Made by Women-kampanjer vill vi lyfta kvinnors arbete och bidra till att skapa plats och utrymme för kvinnor i de offentliga rummen. Inför kampanjen passade vi på att intervjua Roshi –
läs hela intervjun här!

Karin Kajjan Andersson

Huvudpersonen i ”About a skirt” spelas av författaren, föreläsaren och kroppsaktivisten Karin Kajjan Andersson. Hon bidrar till samhällsdebatt bland annat genom sin bok ”Livsviktigt: en handbok i kroppspositivt föräldraskap”, sin Instagram-profil och debattartiklar. Vi vill här lyfta hennes arbete för en mer inkluderande och jämlik värld.Läs intervjun här

Checklistan


Som modeföretag är det viktigt för oss att förmedla en bild av kvinnor och kvinnlighet som rimmar med verkligheten – en bild som är tillåtande och inkluderande. Därför har vi tagit fram en checklista med punkter som vi hela tiden strävar efter att uppfylla. En påminnelse för oss och ett sätt för er att få ta del av hur vi arbetar för att främja en sund och positiv bild av kvinnoskapet.

1. Vi ska alltid värna om och ta ansvar för kvinnan och den kvinnliga kroppen.

2. Vi använder modeller som visar på olikhet i kropp, hudfärg och utseende – vi står för inkludering och jämlikhet.

3. Vi retuscherar och justerar aldrig kroppar, utan visar dem precis som de är.

4. Vi tar ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter.

5. Vi ska från och med 2021 internutbilda vår personal i jämlikhetsfrågor och inkludering.

Women of Ellos


Vi intervjuade Ellos Creative Director Anna Westlund och designcheferna för Ellos Home och Ellos Fashion. Se deras filmer och ta reda på mer om våra checklistor och arbetet runt omkring!


Se intervjuerna