5141 träffar. Sortera på

En vacker lampa kan verkligen förändra känslan i hemmet. Här har vi samlat ett brett sortiment av olika sorters lampor online som gör att du enkelt kan välja just dina favoriter till varje rum. Vi har belysning för ditt vardagsrum, kök, hall, uteplats, sovrum och badrum. Rätt lampa kan framhäva inredningen, skapa stämning och ge tillräckligt med ljus när du behöver det. Från belysning inomhus till specifika lampor för varje rum, är valet av lampa viktigt för att du ska kunna skapa rätt känsla i ditt hem. Lampor för vardagsrum ser till att skapa en inbjudande och härlig atmosfär. Med en lampa i ditt vardagsrum eller med flera lampor ser du till att skapa tillräckligt med ljus för alla olika aktiviteter. Ibland kan det vara skönt att kunna dämpa belysningen under filmkvällar eller för att skapa stämningsbelysning, då kan det vara bra med en dimbar lampa så att ljuset inte är för starkt. Har du även ett matbord i vardagsrummet kan det vara en god idé att hänga en lampa över ditt matbord så det finns tillräckligt med belysning när det behövs.

Även i sovrummet behövs belysning. En lampa för sovrum bör ge ett mjukt och avslappnande ljus. Men en bra idé är att kombinera sovrumslampan med en lampa som kan ge ett starkt sken när det behövs, som när man städar exempelvis. Hallen är det första rummet som du och dina gäster möter så se till att välja en snygg lampa för att ge ett bra första intryck. En lampa i din hall kan se väldigt olika ut, helt beroende på vilken stil du har. Lampan kan hängas i taket, placeras på väggen eller ståendes på golvet.

En annan plats i hemmet där belysning är extremt viktigt är självklart köket. I köket är belysningen inte bara viktig utifrån ett praktisk perspektiv, utan också för att kunna skapa en härlig och inbjudande känsla. Med en lampa över ditt köksbord skapar du ett fokus, både för frukost och middag. Att hänga lampor över din köksö är också en bra idé. Med en lampa i ditt kök, oavsett om det är vid köksbordet, spisen eller fönstret, kan du skapa en härlig och inbjudande känsla för alla gäster, och inte minst, för dig som bor där. Lampor är en viktig del av ditt hem och din inredning. Här kan du hitta fina lampor för vardagsrum, kök, sovrum och mycket mer. Kika igenom vårt breda utbud av snygga lampor och köp den perfekta lampan för ditt hem.

Ellos Home Bordslampa Fiona

1 199 SEK

Ellos Home Bordslampa Anine

1 399 SEK

Ellos Home Taklampa Swirl

2 199 SEK

Ellos Home Bordslampa Mimmi

499 SEK

+2 färger

Ellos Home Taklampa Raelynn

1 999 SEK

Ellos Home Taklampa Fleur

1 399 SEK

&Home Bordslampa Dots Batteridriven

399 SEK Kvalitet till superpris!

Staycation Lampskärm Raised

1 299 SEK

Staycation Lampfot Shallow

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Takplafond Lino

799 SEK
Shoppa nu

Ellos Home Taklampa Miguel

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Golvlampa Josho

1 799 SEK

+1 färg

Läs mer

Ellos Home Vägglampa Jordan Stor

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Takplafond Nathan

2 999 SEK

Ellos Home Taklampa Amber

2 799 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Jordan Liten

1 399 SEK

+2 färger

Ellos Home Plafond Celia

999 SEK

Ellos Home Golvlampa Canon

2 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Seashell

2 499 SEK

Ellos Home Takplafond Widar

2 199 SEK

+1 färg

Markslöjd Pendel Styrka ⌀ 75 cm

3 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Golvlampa Mila

1 999 SEK

Ellos Home Golvlampa Avalon

1 599 SEK

Ellos Home Takplafond Plafond Avery

1 499 SEK

Ellos Home Taklampa Lorenzo

1 799 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Esaias

999 SEK

Ellos Home Taklampa Waldorf

2 799 SEK

Ellos Home Takplafond Widar

1 999 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Jonis

1 399 SEK

+1 färg

Ellos Home Taklampa Avery

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Milo

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Chloé

999 SEK

Ellos Home Bordslampa Luca

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Plafond Sander 4L

1 299 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Tiles

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Andy

599 SEK

+2 färger

Ellos Home Takplafond Miko

399 SEK

Ellos Home Taklampa Miguel

799 SEK

Ellos Home Bordslampa Leiah

1 299 SEK

Ellos Home Taklampa Avery

1 499 SEK

+1 färg

Shoppa nu

Ellos Home Taklampa Fleur

1 199 SEK

Ellos Home Bordslampa Mimmi

599 SEK

+2 färger

Ellos Home Vägglampa Jordan Liten

1 199 SEK

+2 färger

Ellos Home Uppladdningsbar bordslampa Ted

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Bordslampa Molly

999 SEK

Ellos Home Bordslampa Mimmi

599 SEK

+2 färger

Ellos Home Vägglampa Hope

599 SEK

Ellos Home Taklampa Ashley

1 799 SEK

Ellos Home Takplafond Esaias

1 499 SEK

+1 färg

Ellos Home Golvlampa Kathe

1 799 SEK

Ellos Home Bordslampa Miguel

1 199 SEK

Ellos Home Takplafond Dante

1 199 SEK

Ellos Home Taklampa Miguel

1 199 SEK

+1 färg

Ellos Home Vägglampa Austin

999 SEK

+1 färg

Ellos Home Batteridriven bordslampa Betty

499 SEK

Du har sett 56 av 5141 produkter

 • Belysning, hur ska man tänka?

  Vackra lampor behöver inte vara tända för att sätta rummet i nytt ljus. Därför är det viktigt att välja belysning och ljuskällor med omsorg. En trendig golvlampa kan ge vardagsrummet en helt ny känsla, medan kökslampor gärna får vara lika delar form och funktion. En genomtänkt avvägning mellan allmänljus och varma ljuspunkter är ett effektfullt sätt att lyfta fram din egen prägel på alla hemmets rum.
 • Vilken lampa ska jag välja?

  Vilken kombination av armatur och ljuskälla som är bäst beror helt på var och hur du ska använda lampan. För allmänljus i kök och hall är högt placerade taklampor med ganska stark ljuskälla det mest praktiska valet. En sådan kan kompletteras med mindre, svagare och varmare ljuspunkter för ett mysigare ljus under kvällstid. I vardagsrummet är golvlampor en vacker möbel som går bra ihop med övrig inredning ett bra val. Även här kan ljuspunkter och väggbelysning liva upp, gärna i kombination med varmvita ljuskällor.
 • Hur mycket belysning behövs?

  Börja med att fundera hur du använder rummet. Då är det lättare att veta hur mycket belysning du behöver och var du ska placera den. Börja med att planera allmänbelysningen, rummets primära ljuskälla som oftast är taklampan. Efter det kan du planera funktionsbelysning där du behöver ett koncentrerat ljus, exempelvis på skrivbordet. Sist kan du fundera på stämningsbelysning, för att skapa ett hemtrevligt rum.
  Blanda gärna ljuskällor, och använd lampor med olika styrkor för att skapa en härlig dynamik i rummet. Satsa på runt fem ljuspunkter i ett vanligt rum, och ännu fler ljuspunkter i ett större rum.
 • Hur högt ska lampan hänga över matbordet?

  En lampa över köksbord ska ge ett bra och klart ljus, utan att blända. Den ska inte heller skymma sikten, du ska kunna se den som sitter på andra sidan bordet. För ett bord med 4–6 sittplatser passar det oftast att hänga lampan 60–70 cm över bordet. Avståndet beräknas från bordsytan till lampskärmens underkant. Kolla att lampan hänger i ögonhöjd när du står upp. När du sitter ner ska du kunna se innerskärmen.
 • Hur högt ska lampan hänga över soffbordet?

  Lampan som hänger ovanför soffbordet ska inte skymma sikten, du ska se både tv:n och andra personer runt soffbordet utan problem. Lampan ska inte heller hänga så att det starka ljuset bländar och stör. Det är svårt att ge ett ungefärligt mått, eftersom höjden på en lampa i vardagsrum är beroende av höjden på din soffa och ditt soffbord. Det bästa tricket är att samla några personer och låta en av dem hålla lampan. Slå dig ner i soffan tillsammans med dom andra och testa om någon av er upplever att lampan stör sikten. Stig sedan upp och gå runt i rummet för att kolla hur lampan ser ut i förhållande till resten av vardagsrummet.
 • Hur stark belysning ska jag välja? Vilken typ av belysning vid bordet?

  För att kunna välja rätt belysning behöver du ha koll på tre begrepp: Lumen, Ra och Kelvin.

  • Lumen: Ljusflödet som strålar ut från lampan mäts i lumen, som förkortas lm. Ju högre lumenantal, desto starkare ljus. Arbetsbelysning har upp till 1000 lm medan mysbelysning har 220–240 lm.
  • Ra: En lampas färgåtergivning anges med Rendering average, som förkortas RA. Maxvärdet 100 Ra motsvarar ljus med perfekt färgåtergivning, som dagsljus.
  • Kelvin: Lampans färgtemperatur mäts i enheten Kelvin, som förkortas K. En lägre siffra betyder att ljuset har en gulaktig, varmare ton, medan högre siffror innebär ett kallare vitt ljus. Dagsljus motsvarar ungefär 6000 K, lampor för belysning ligger ofta på 2700 K.
 • Hur stark belysning till sovrum?

  Gillar du att ligga och läsa? Då ska du välja en lampa i sovrum som lyser med minst 400–500 lumen. Har du sämre syn kan du behöva 700–800 lumen. Bra läsljus kräver upp till 3000 kelvin.
 • Hur stark belysning till arbetsrum?

  Det är bra om belysningen kan riktas mot det du jobbar med. Välj en stark lampa på 700–800 lumen och vitt ljus på 4000 kelvin.
 • Hur stark belysning till kök och matsal?

  Det kan vara knepigt att hitta rätt lampa över matbord. Satsa på en lampa i kök och matsal som ger ett bra och klart ljus, utan att blända dem som sitter vid bordet. Lampan kan vara 400–800 lumen. Oftast används 3000 kelvin för allmänna ytor i hemmet, det passar både för en lampa i hall och kök.
 • Vilka lampor är gula och vilka är vita?

  De bästa, mest effektiva och mest miljövänliga ljuskällorna idag är LED-lampor, med en eller flera lysdioder. LED-lampor har olika färgtemperatur, som mäts i enheten Kelvin.
  Färgtemperaturer på närmare 4000K är kalla. 2700K är en normal färgtemperatur som ungefär motsvarar glöd- och halogenlampor, medan lägre temperaturer som 2400K eller 2100K går mer åt det gula hållet.
 • Hur mycket sparar man med LED-lampor?

  En LED-lampa drar bara en femtedel så mycket energi som glödlampor och något mindre än lågenergilampor. Även om de är mycket billigare idag än för några år sedan är de fortfarande lite dyrare, samtidigt håller LED-lampor upp till 15 gånger längre än glödlampor. Om du ersätter all din belysning med LED – och fortsätter att använda dem som tidigare – sparar du utan tvekan pengar på elräkningen. Den exakta besparingen beror helt på hur stort hus du har och hur många lampor du vanligtvis använder. För de flesta rör det sig om flera hundralappar varje år.