Tillsammans mot cancer

För tredje året i rad har vi ett stolt samarbete mellan oss på Ellos och Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Vi stöttar dem genom att sälja årets rosa band och armband där intäkterna går direkt till Cancerfondens forskning och arbete.


Emma Örtlund designar årets rosa band och armband

I år är det skådespelerskan och fotomodellen Emma Örtlund som har tagit fram Cancerfondens rosa band och armband. Emma har en stark kärlek till 80-talet, vilket tydligt syns i designen där sammet och bubbelgumsrosa möter mintgrönt och neongult. Med starka symboler som en blixt och ordet ”NOW” vill Emma trycka på kraft och snabbhet – vi kan alla göra något nu, tillsammans mot cancer.

Just precis nu läggs bit för bit i det gigantiska pusslet som cancerforskning är. Köp Cancerfondens rosa band eller armband och hjälp forskningen att ta sig framåt ännu snabbare.

#tillsammansmotcancer

Köp rosa mot cancer

Utöver årets rosa band och armband har vi även märkt upp utvalda produkter ur vårt sortiment. 10% av vinsten går till Cancerfonden. Utforska våra rosa produkter här!

 • Ellos Home - Överkast Candela

  Ellos Home Överkast Candela

  999 SEK

  Mer färger

 • Hallbergs - Lampfot Odessa 29 cm

  Hallbergs Lampfot Odessa 29 cm

  1 899 SEK
 • Ellos Home - Kuddfodral Candela

  Ellos Home Kuddfodral Candela

  399 SEK

  Mer färger

 • Ellos Home - Kuddfodral Nora Bubble i sammet

  Ellos Home Kuddfodral Nora Bubble i sammet

  249 SEK

  Mer färger

Stötta Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, så vi kan vara #tillsammansmotcancer

Ellos stylar Emmas hem i pastell

Under samarbetet fick vi möjlighet att komma hem till Emma. Tillsammans med vår stylist valde Emma ut sina inredningsfavoriter från Ellos Home som vi sedan inredde hennes hem med. Slutresultatet blev en lägenhet som speglar Emmas sprudlande och färgsprakande personlighet, där mötet mellan mjuka pasteller och 80-tals vibbar skapar en lekfull och härlig atmosfär. En plats som andas Emma helt enkelt!

Livet är inte rättvist när någon man älskar dör i cancer. Ingen förtjänar att få cancer, vare sig man är dum eller snäll, ung eller gammal, och ingen ska behöva förlora sin mamma eller pappa eller syster eller vän. Jag vill att så många som möjligt ska bli botade och överleva cancer. Så snälla, snälla köp Cancerfondens rosa band och bidra till forskningen. Vi kan göra något nu!

Emma Örtlund
Taklampa Wells, 43 cm 1356 SEK Multibandslängd Lara 2-pack 384 SEK

Det känns helt fantastiskt att ha fått mitt hem stylat av Ellos i färgerna jag älskar. Som en dröm!

Påslakanset Neely i tvättad bomullspercale, 2 eller 3 delar 479 SEK

Stötta Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, så vi kan vara #tillsammansmotcancer

En stor del av Cancerfondens arbete handlar om att sprida kunskap om olika cancerformer, behandlingar och hur det är att leva med cancer. Flera hundra liv räddas i Sverige varje år med de regelbundna kontroller som kallas screening. Tidig upptäckt ökar chansen till framgångsrik behandling. Därför är det viktigt att hålla koll på sin kropp och att gå på de kontroller som du blir kallad till – det kan rädda liv. Därför är det viktigt att hålla koll på sin kropp och att gå på de kontroller som du blir kallad till – det kan rädda liv.

Lär känna dina bröst

Om du har god kännedom om dina bröst kan du lättare upptäcka eventuella förändringar. Prognosen är bäst i de fall där bröstcancer upptäcks tidigt. Här visar vi hur du undersöker dina bröst i tre enkla steg. De flesta knölar är inte cancer. Smärta och ömhet i brösten behöver inte vara symtom på bröstcancer, ofta finns en annan, hormonell bakomliggande orsak. Röntgen av brösten – mammografi – kan påvisa cancertumörer som är så små att de inte går att känna.

 1. Titta i spegeln

  Lyft armarna och ge akt på förändringar. Har brösten sin vanliga form? Är huden jämn, har den sin vanliga färg? Ser bröstvårtorna ut som vanligt och följer de med uppåt när du lyfter armarna?

 2. Känn på brösten

  Placera vänster hand bakom huvudet. Känn igenom vänster bröst och armhåla med höger hand och tvärtom. Ha raka fingrar, applicera ett lätt tryck. Gör små, cirklande rörelser runt bröstet flera varv. Börja med bröstvårtan. Flytta ut fingrarna någon centimeter och cirkulera ett varv. Fortsätt varv efter varv tills hela bröstet är genomsökt. Avsluta i armhålan.

 3. Ligg ner och känn

  Lägg vänster hand under huvudet och känn igenom höger bröst och armhåla. Hur känns brösten? Någon knöl eller förhårdnad? Är bröstens storlek och fasthet som vanligt?

Vill du veta mer om cancer?

Läs mer om olika cancerformer, behandlingar och hur du kan undersökas för att upptäcka sjukdomen i tid.

Köp Cancerfondens rosa band

Stöd forskningen – lägg till ett band som räddar liv. Lägg till rosa bandet eller rosa armbandet i din beställning. Intäkterna går oavkortat till Cancerfondens forskning och arbete.

Stötta Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, så vi kan vara #tillsammansmotcancer