Made by women

Made by Women är precis vad det låter som - kampanjer gjorda av kvinnor för kvinnor. Vi vill lyfta alla fantastiska kvinnor där ute och låta dem berätta sina historier - autentiska berättelser där olika röster får ta plats och göra sig hörda. Här kan ni ta del av Chrystelle Eriksbergers historia. Chrystelle är creative content creator och medgrundare av Icons.agency. Hon är en kvinnas röst - för alla kvinnors skull.Jag upplever att jag behandlades som en äldre person på grund av min hudfärg, som att det förväntades mer av mig som svart än en jämnårig vit tjej.

Redan på dagis fick Chrystelle frågor om sin kropp. Frågor om varför hennes tandkött inte var rött, varför hennes tår såg konstiga ut. Från ung ålder tvingades hon ta ansvar för sin kropp på ett sätt som varken barn eller vuxna ska behöva. Och det genomsyrade hela hennes uppväxt. Hon hade svårt att stå upp för sin kropp eftersom hennes omgivning lämnade henne ensam med känslan av att hon inte tillhörde eller passade in. Och hennes kropp fick kämpa. Mot skolios som hon opererades för som 12-åring. Mot blödande magsår när hon var 19 år. Och som vuxen mot alla de fördomar och den påtagliga rasism som afrosvenskar dagligen möter. Chrystelle bestämde sig för att vända på narrativet och berätta sin egen historia. Hon skaffade sig en plattform där hon tog kontrollen över sin egen berättelse. Jobbet som modeinfluencer är dominerat av vita men Chrystelle finns där och med hjälp av sin plattform sprider hon kunskap om svartas utsatthet i Sverige. Hon visar unga svarta tjejer att de visst passar in. Att de tillhör. För mångfald måste och ska inkludera alla kvinnor.

Manus Scripts of MICHAELA HAMILTON
Made by women

Idag känner jag mig så självsäker och trivs så bra med min kropp - jag älskar den och allt den står för. Därför är det viktigt för mig att stå upp för min hudfärg och mina medmänniskor som ser ut som jag.

#equallywomen – För alla kroppar, för alla kvinnor

Made by Women

Varje kvinna har en historia att berätta. Ett livsöde och visdomar som kan resonera med något hos andra som känner igen sig i hennes röst. Igenkänning är vårt starkaste sätt att relatera till varandra. Igenkänning är inkluderande. Därför låter vi nu strålkastaren falla på olika kvinnor med olika röster och olika livsöden. Vi låter en kvinnas röst höras - för alla kvinnors skull. Klicka dig vidare här och läs mer om kvinnorna som vi har valt att lyfta den här gången."Gå med mig"

Lyssna på Molly Sandéns tolkning av
Ellos låt "Walk with me"