Made by women

Made by Women är en plattform skapad av kvinnor, för kvinnor. Vi vill lyfta autentiska, ärliga berättelser och ge plats åt kvinnors röster. Här kan ni ta del av Chanelle Coleman Törnqvists historia. Hon är en kvinnas röst – för alla kvinnors skull.

Folk tar sig friheten att prata om min kropp. Det är kanske inte så konstigt, med tanke på att vi hela tiden lär oss att objektifiera kroppar som mina.

Att kvinnokroppen objektifieras har vi hört förut. Hur tar det sig i uttryck? Vad innebär det, i praktiken, att kroppen frånskrivs individen för att tillfalla betraktaren? För Chanelle innebär det frågor. Att ända sedan barnsben behöva svara på dem, som om hennes kropp var en gåta folk bara måste knäcka. ”Hur kan du vara så smal?”. ”Du äter väl ordentligt?”. Att hela tiden höra sådana kommentarer fick henne att undra över sin egen hälsa. Även om hon inte lade så stor vikt vid vad folk sa då, märker Chanelle att hon först i vuxen ålder försonats med sin kropp, att hon är mer trygg i sig själv.Manus Scripts of Michaela Hamilton.

Made by women

Jag har blivit ett med min kropp, jag har blivit en kvinna och det här är den jag är. Smal eller inte.

#equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.

Made by Women

Varje kvinna har en historia att berätta. Något eget och unikt, som i sin oretuscherade form når det som är vackert. Vi har skapat en plattform för att lyfta några sådana berättelser, okonstlade och ärliga, eftersom det är i dem vi kan finna något att känna igen oss i. Det är genom igenkänning vi lär oss – om oss själva och varandra. Vi låter olika kvinnors röster höras, för alla kvinnors skull.