Made by women

Made by Women är precis vad det låter som - kampanjer gjorda av kvinnor för kvinnor. Vi vill lyfta alla fantastiska kvinnor där ute och låta dem berätta sina historier - autentiska berättelser där olika röster får ta plats och göra sig hörda. Här kan ni ta del Anniken Jørgensens historia. Anniken är bloggare, författare och grundare av klädmärket Knust Porcelen. Hon är en kvinnas röst - för alla kvinnors skullDet var aldrig min kropp som det var fel på, det var mina tankar om min kropp som var fel.

18 år gammal tittade norska Anniken sig i spegeln och undrade vem det var som tittade tillbaka på henne. Lösögonfransarna, lösnaglarna och alla hårextensions satt som ett pansar framför den hon egentligen var inuti. Så hon lät dem falla - alla de yttre attribut som hon länge trott var en del av den hon var. Fram trädde människan som hon alltid varit inuti men som dolts av ett yttre brus. Människan som gömt sig bakom lösögonfransar, lösnaglar och hårextension. Anniken är en ung kvinna som slåss för jämlikhet, lika villkor och rättvisa i livet alla olika skeden. En förebild med en historia som kan appliceras på många unga kvinnor som bär oket av samhällets förväntningar och ofta förväxlar dem med sina egna förväntningar på vad de vill ha och vilka de är. Anniken visar att det går att hitta in och använda sin historia för att skapa en framtid.

Manus Scripts of MICHAELA HAMILTON
Made by women

Efter den dagen började jag acceptera hur jag såg ut och det ändrade mig totalt.

#equallywomen – För alla kroppar, för alla kvinnor

Made by Women

Varje kvinna har en historia att berätta. Ett livsöde och visdomar som kan resonera med något hos andra som känner igen sig i hennes röst. Igenkänning är vårt starkaste sätt att relatera till varandra. Igenkänning är inkluderande. Därför låter vi nu strålkastaren falla på olika kvinnor med olika röster och olika livsöden. Vi låter en kvinnas röst höras - för alla kvinnors skull. Klicka dig vidare här och läs mer om kvinnorna som vi har valt att lyfta den här gången.