#In collaboration with Linda-Marie Nillson

Som en del av vårt Made by Women-initiativ tar vi med jämna mellanrum in kvinnliga inspiratörer och kreatörer i våra kampanjer och kollektioner. Linda-Marie Nilsson har, tillsammans med oss på Ellos, plockat från höstens alla färger och vävt in dem i en exklusiv kollektion klänningar. Feminina former kombineras med luftig enkelhet i ett höstigt romantiskt uttryck. Inspireras av kampanjen och shoppa Linda-Maries kollektion här!

Made by Linda-Marie     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

For every body

Kollektionen är framtagen för att passa så många kroppar som möjligt – storleksspannet sträcker sig mellan 38/40 och 54/56.

Jag ville göra en inkluderande kollektion med plagg som passar så många kroppar och tillfällen som möjligt. För mig är det viktigt att plaggen anpassar sig efter kroppen som bär dem, inte att det tvärtom är kroppen som ska formas och pressas för att passa i plagget. Jag ville att klänningarna skulle fungera lika bra för ljumma sensommarkvällar som för en dag tillbaka på jobbet. Kläder ska varken vara svårburna eller krångliga – bara ge glädje!

#Staycation

Jag är så stolt och glad över samarbetet med Ellos, för även om det här är vår första kollektion tillsammans så är vår relation livslång. Redan när jag var liten hjälpte mamma mig att handla kläder genom Ellos-katalogen, eftersom jag där kunde hitta kläder i min storlek. Jag är så tacksam för att få samarbeta med ett företag som hela tiden jobbar för att inkludera många olika kroppar, både i sina kollektioner och kampanjer.

För mig har kläder och mode länge varit en stor sorg. Jag vet inte hur många tårar jag gråtit, hur mycket skam jag känt eller hur många svettiga provrum jag stått i och slagit på min egen mage för att den inte passat i kläderna jag provat. Aldrig att jag igen ska tro att det är mig det är fel på, när felet ligger i normerna som samhället skapat. I dag klär jag mig i det jag vill. Magtröjor, stövlar upp till låren, korta klänningar – sådant vi lärt oss är till för smala kroppar. Kläder och mode är till för alla, det ska vara förknippat med glädje och inte sorg. Så allt jag blir glad av, det slår jag till på. Och jag känner mig så fri.

Tre av klänningarna är döpta efter mig – Linda-Marie Ellinor Madeleine Nilsson. Jag föreställer mig att en liten bit av mig följer med klänningarna, att jag kan få följa personerna som bär dem, peppa och påminna dem om att de är bra. Den fjärde klänningen är döpt efter min mamma Ann-Louise. För hon är alltid en liten bit av mig. Och hon följer mig i allt.