Gardiner är viktiga för helhetskänslan i rummet. De kan förändra både stämning och stil på ett ögonblick och är ett enkelt sätt att förnya ditt hem. Till hösten inspireras vi av den skandinaviska inredningstrenden och väljer gardiner i beigea, brända och bruna toner - varmt och ombonat med en höstig känsla. Här hittar du hela vårt breda sortiment av gardiner och gardintillbehör tillsammans med våra bästa tips på hur du lyckas för att skapa den rätta känslan i ditt hem.


Se alla gardiner

Hur fållar du gardinen?

Välj själv vilken höjd på fållen du vill ha. En högre fåll ger fint fall, men det är inte alltid man har så pass mycket tyg över i nederkant. Därför går det också bra att göra en mindre fåll. Men håll dig till minst 2 cm. Alla våra gardiner är fållade i nederkant, men justeras enkelt med ett fållband.

Mörkläggningsgardiner

Mörkläggningsgardiner kallas även blackoutgardiner och ska, som namnet säger, stänga ute ljus. De bör vara lätta att dra för så att du snabbt och smidigt får ett mörkt rum. Den här typen av gardin passar bra i till exempel sovrum och TV-rum.

  Hur mäter du gardinen?

  Använder du en gardinskena som fästs i taket mäter du från golv till tak och drar bort ca 5 cm för att få plats med skenan för att få ett fint avslut mot golvet. Monteras skenan på väggen drar du bort ca 2 cm för att få fint fall.

  Veckbandslängder

  Veckbandslängder är det perfekta valet om du vill ha gardiner som går från golv till tak. De fästs med krokar som hakas i tyget och skapar ett fint fall för ett mjukt och inbjudande intryck.

   Hur hänger du upp gardinen?

   Vi har ett stort utbud av gardintillbehör från Hasta. Skenor monteras enkelt i tak eller på vägg, gardinen hängs upp med krokar. Välj då någon av våra veckbandslängder. Föredrar du en klassisk gardinstång kan du välja en gardin som träs på stången med dolda hällor eller kanal. Välj då hanklängder eller kanallängder. Även veckbandslängder fungerar fint till gardinstänger i kombination med gardinringar och krokar.

   Hela vårt utbud av gardiner

   Vi har gardiner för varje tillfälle och varje rum. Kolla in vårt breda utbud och välj det ditt rum behöver bäst.