Nyfiken på reglerna bakom restaurangdukning? Vill du ha inspiration inför den där festen du planerat länge? Då har du hittat rätt!

Servett Malva 2-pack i 100% lin 104 SEK 149 SEK

Porslin

Förrättstallriken placeras ovanpå huvudtallriken. Kuverttallriken för bröd och smör placeras till vänster om gaffeln. Koppar och fat till efterrätten placeras ut först när det är dags för dessert.

Bestick

Bestick placeras utifrån och in, i samma ordning de används. Undantaget gäller dessertbesticken, som i stället placeras ovanför tallriken.

Glas

Ställ rödvinsglaset i linje med tallrikens mitt och vattenglaset i höjd med kniven. Vitvinsglaset hamnar mellan dessa två glas.

Servetter

Placera servetten antingen till vänster om eller mitt på tallriken och vik den i en passande brytning. Välj linne- eller bomullsservetter för extra lyxig känsla!

When you know the rules, you know how to break them.

Duk Misty i tvättat lin 1036 SEK 1 295 SEK

Regler är till för att brytas. Lägg besticken på tallriken, ordna stora blomsterarrangemang, blanda olika typer av porslin och skapa din egen stil.


1. Country style

Håll servetten på plats med ett band eller servettring. Dekorera med en kvist som lavendel eller rosmarin.

2. Simple knot

En snygg, bohemisk vikning. Rulla ihop servetten och gör en knut på mitten, enklare än så blir det inte! Perfekt om du ska ha många gäster och inte har tid att lägga ner massa jobb på varje servett.

3. The roll

Rulla ihop servetten och förslut sedan med ett band eller en servettring. Hos oss hittar du ett brett utbud av servettringar, en perfekt detalj som höjer upplevelsen av det dukade bordet!

4. Classic fold

Veckla ut servetten och vik den sedan till en rektangulär form. Stryk gärna servetten sedan innan för att få till en extra lyxig känsla. Ovanpå servetten kan det passa bra att placera besticken.

Sopptallrik Blue Italian Ø 23 cm 409 SEK

Rödvinsglas 479 SEK 599 SEK

Duk Nena 489 SEK 699 SEK

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT

Brands we love