Här hittar du vår lingerie-guide. I fyra steg visar vi hur du kan tänka när du ska välja storlek, vilka funktioner våra produkter har och deras passform. För vi på Ellos gör underkläder som följer kroppen. Inte tvärtom.

How to measure

Första steget är att mäta fram din storlek. Visst kan man testa sig fram, men en bh som känns bekväm i provrummet kanske inte håller upp till det efter en dag på jobbet. För att få rätt support och funktion behöver man mäta ut sin rätta storlek.

Exempel: Under bysten 79 och över bysten 95 = BH storlek 80B! Hamnar du mellan storlekar så välj i första hand den mindre omkretsstorleken och den större kupstorleken.


Find your size

.

Find your fit

Nästa steg är att fundera ut vilken passform bh:n ska ha. Ska den ge enkel support utan att synas under t-shirten eller behöver du en extra push?

MORE ADVICE

Bh:n åker upp i ryggen.
Välj en bh med mindre omkrets och större kupa.

Banden skaver in i axlarna.
Om du måste spänna åt banden så att de skaver i axlarna har du antagligen valt en bh med för stor omkrets.

Behöver du göra bysten mindre?
Välj en minimizer-bh, eller en bh med tunn vaddering för att underlätta vardagen.

Bh:n syns under kläderna.
T-shirt bh:n i en färg nära din hudton syns som minst under kläder.

RIGHTS & WRONGS

"Axelbanden ger mest stöd och behöver därför spännas åt hårt".

Fel! Bandet som sluter om ryggen står för ca 80% av stödet, medan axelbanden står för ca 10%. Du ska få plats med två fingrar under axelbanden. Känns det som att du behöver spänna åt mer än så? Då behöver du antagligen en mindre omkrets på bh:n.

"Brösten ska helt omslutas av kuporna".

Rätt! Kuporna ska täcka brösten. Spiller det över åt något håll behöver du gå upp i kupstorlek.

"Hittar jag bara rätt storlek kan jag ha vilken bh som helst".

Fel! Bara för att du hittat rätt storlek är det inte säkert att du trivs i alla bh:ar. Passform och funktion skiljer sig åt beroende på vilken typ av bh du väljer. Kanske trivs du bättre i en balconette-bh än i en push up? Prova dig fram!

"Bh:n är bara till för att forma brösten efter ett skönhetsideal".

Rätt och fel! Visst finns det bh:ar som tagits fram med en idé om att kvinnobröst ska se ut på ett särskilt sätt. Vi på Ellos gör bh:ar som ger support, som avlastar rygg och axlar. Underkläder är också en del av vårt mode- och trendsortiment. Hos oss kan du alltid hitta rätt stöd i kombination med stilsäkra materialval och trendriktig design.

Popular brands