"Inom den kulinariska mästarens konst framträder woken i kolstål, ett kärl av djup betydelse. Den är tillverkad av spunnet kolstål med en diameter på 32 cm och är den perfekta woken för både restauranger och hemmakök som vill ha inspiration till matlagningen.
Wok tillverkad av 2,5 mm spunnet kolstål med en diameter på 32 cm och ett handtag av trä.
kolstål är utmärkt för alla typer av wokmatlagning: grönsaker, ris, fisk, kyckling och kött. Wokar i kolstål tål höga temperaturer och har samma egenskaper som gjutjärn, men med lägre vikt. Satakes wok i kolstål är förbränd och klar att använda efter en första diskning.
före första användning: koka lite vatten i woken i några minuter. Rengör woken med den medföljande borsten och en liten mängd diskmedel. Skölj och torka noggrant. Wokens naturliga non-stick-funktion blir bättre och bättre ju mer du använder den.
observera: handtaget är av trä och woken kan inte användas i ugnen.
lämna aldrig woken i vatten. Diska woken i varmt vatten omedelbart efter användning och torka den noggrant. Insidan av woken kommer att ändra färg ju mer du använder den, vilket är normalt. Snabba temperaturförändringar kan orsaka en ojämn botten. Värm upp woken gradvis till önskad temperatur. Tillagning av mat med hög syrahalt försämrar den naturliga patinan och rekommenderas därför inte. Häll aldrig kallt vatten i en varm wok. Använd aldrig boost-funktionen med wokar i kolstål. Denna funktion är endast avsedd för kokande vatten.
Woken i kolstål får inte diskas i diskmaskin."