Ellos mattguide Tips och trix

Här har vi samlat övriga tips och råd om hur du kan hantera din matta. Glöm inte att läsa våra andra guider, kanske vill du ta reda på hur man skapar hotellkänslan hemma med hjälp av gardiner och sängkläder?

Läs vår gardinguide och bäddguide!Fula märken efter möbler?

När du byter ut eller plockar bort en möbel som stått på en matta kan den lämna fula märken efter sig. Med en fuktig trasa eller en steamer kan du enkelt borsta upp luggen igen.Halkskydd för matta och golv

Halkskydd håller mattan på plats, samtidigt som det skyddar golvet. Ett bra tillbehör till din matta, med andra ord.Möbeltassar, matta och golv

Det finns olika möbeltassar för olika typer av underlag. Ska möbeln stå på mattan – använd tassar ämnade för detta. Ska halva möbeln stå på mattan medan andra halvan står direkt mot golvet? Ha möbeltassar för golv på ena halvan och möbeltassar för matta på den andra.Svårt att hitta rätt storlek?

Plocka på dig två likadana mattor, lägg de bredvid varandra och tejpa ihop dem på baksidan – ett enkelt sätt att pussla ihop rätt storlek, anpassad efter rum och möblering.