Hållbarhet


Voices of Ellos

2020 genomfördes intervjuer med Ellos Creative Director, designchefen för Ellos Fashion och designchefen för Ellos Home. Se deras filmer och lär dig mer om våra checklistor samt arbetet runt omkring!


Karin Verdoes är designchef för Ellos Fashion. I filmen berättar hon om det dagliga hållbarhetsarbetet på Ellos modeavdelning, hur långt vi har kommit och vad vi kan och behöver göra bättre.

På bara några år, från det att vi tog fram checklistan, har vi kommit så långt med många delar. Hela bolaget har på kort tid ställt om och nu är hållbarhetsfrågan superviktig internt. Det är något som jag är stolt över.

Jennifer Åhman är designchef för Ellos Home. I filmen berättar hon om det dagliga hållbarhetsarbetet på Ellos hemavdelning, hur långt vi har kommit och vad vi kan och behöver göra bättre.

Man önskar ju att det fanns en knapp att trycka på. Att det kunde vara så enkelt och gå så fort att genomföra alla de förändringar som man vill genomföra. Det är stora apparater, stora arbeten som kräver att vi som bransch går samman. Och det är faktiskt precis det man håller på att göra, vilket är fantastiskt.

Anna Westlund är Creative Director för Ellos och ansvarar bland annat för våra kampanjer. I filmen berättar hon om hur vi arbetar för att ta ansvar för hur vi porträtterar kvinnokroppen och kvinnoskapet, hur långt vi har kommit med dessa bitar och vad vi behöver göra bättre.

Checklistan som vi tog fram är ett löfte mot kund och oss själva – vi vill alltid förmedla en realistisk bild av kvinnokroppen. Länge har vår bransch format om och ändrat kvinnors kroppar till någonting som faktiskt inte existerar, vi tror att det har bidragit till de ouppnåeliga normer som finns. Vi vill göra precis tvärtom för att kanske kunna hjälpa till att ändra på de normerna och skapa en bild av kroppen som faktiskt stämmer.

TREAT YOUR PRODUCTS     |     TREAT YOURSELF     |     TREAT YOUR PLANET