Made by Women


A SHORT STORY

Part 4/4


De bär oss genom livet. De låter oss uppleva allt som finns att uppleva, allt vad det innebär att vara människa. När allt kommer omkring så är det väl det som våra kroppar är till för?

Manuscript by Sanna Langelotz

Ändå glömmer vi bort det med jämna mellanrum. Det är inte svårt att föreställa sig att våra kroppar tillhör någon annan, en helt annan blick. Plötsligt står vi där, i nya kläder eller gamla, och granskar oss själva.

Granskar våra kroppar. Inte utifrån vad de möjliggör, utan utifrån vad normer och strukturer talat om för oss att de borde vara. Våra kroppar måste sluta ses som något som ska anpassas och justeras.

Kan de inte bara få vara? Kan de inte bara få bära oss genom livet ifred? Som den naturkraft, den omöjliga möjlighet, de faktiskt är.

Whose voices?


Inslaget i filmen, rösterna som hörs i bakgrunden, görs av fyra olika profiler. Filmen finns i svensk, norsk, dansk och finsk tappning – varje version har sin egen profil, och här hittar du de respektives Instagram.Made by women


MADE BY WOMEN FEATURING

Tove Styrke


Tove Styrke tolkade låten ”Walk with me”.
Lyssna på låten, se musikvideon och läs intervjun.Ellen Bergström


Kvinnan som dyker upp på gymmet är skådespelerskan och komikern Ellen Bergström. I samband med den här kampanjen gör Ellen sina egna filmer som handlar om vardagliga situationer hon som kvinna hamnar i. Filmerna kommer publiceras på hennes Instagram under mars månad, följ hennes profil för att hålla dig uppdaterad!

Jag vill att alla människor ska få känna sig fria att vara sig själva och våga visa alla sina sidor. Jag tolkar kampanjen lite fritt, just därför. Det kommer inte vara någon röd tråd. För jag är ingen röd tråd.

Ellen Bergström

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by women

Manuscript by Sanna Langelotz