Made by Women


A SHORT STORY

Part 3/4


Vad innebär det att vara kvinna? Med det enda ordet följer så många föreställningar, så många idéer och förväntningar att människan inte ryms. För vad är de där föreställningarna om inte en kollision mellan det mänskliga och vad som förväntas av det kvinnliga?

Manuscript by Sanna Langelotz

Mitt i den där kollisionen blir våra röster tystade, våra kroppar retuscherade och våra viljor omvärderade. Det vi är räcker inte till. Tänk om vi ignorerade allt det?

Tänk om vi skrev våra egna regler, berättade historierna om oss på våra villkor? Där det att vara kvinna inte konkurrerar ut det mänskliga, det unika och det alldeles egna. För vad innebär det, egentligen, att vara kvinna?

Ett enda ord. Otaliga versioner. Så låt oss skriva om det till vad vi än vill att det ska vara.Made by women


MADE BY WOMEN FEATURING

Tove Styrke


Tove Styrke tolkade låten ”Walk with me”.
Lyssna på låten, se musikvideon och läs intervjun.


Siduri Poli


Rösten som hörs i bakgrunden och kvinnan som dyker upp utanför kontoret är ingen mindre än entreprenören och författaren Siduri Poli. Manuset som läses upp är ett citat ur hennes debutbok, Hur du lyckas i en vit värld, som gavs ut hösten 2020 och finns att köpa en googling bort.

Men tänk om vi kunde skapa fler möjligheter att lyckas? […]. Tänk om vi skapade utrymme för oss själva att hjälpa oss själva? Tänk om vi kunde lyckas på våra villkor. Tänk om, slutade jag snart tänka, och började istället frigöra mig själv från bilden som andra skapat åt mig. Jag vill skriva min egen historia och min berättelse.

SIDURI POLI
CITAT FRÅN HUR DU LYCKAS I EN VIT VÄRLD, SIDA 93.
SIDURI POLI, BOKFÖRLAGET FORUM: 2020.


Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by women

Manuscript by Sanna Langelotz