Made by Women


A SHORT STORY

Part 1/4


Världen är inte där än. Vi är inte där än. De roller, de konstruktioner som vi kvinnor träder in i varje dag konstitueras i de allra minsta detaljer – så vardagliga och tråkiga att de nästan inte syns.

Manuscript by Sanna Langelotz

Alla de förväntningar, alla de normer och regler som medvetet eller omedvetet tillämpas på kvinnor. På våra kroppar. På våra sätt att vara. De skrivs in i sekunderna, minuterna, timmarna som vi förväntas lägga på att projektleda, ta hand om, vårda och ordna.

Tänk om vi strök allt det? Tänk om vi skrev om allt till en egen historia, berättad på våra villkor? Där våra kroppar kan få vara precis så som de är, där allt det vardagliga och tråkiga kan få bli något helt annat.

Där att vara kvinna, eller bli kvinna, inte längre handlar om att träda in i roller, utan istället kan få handla om precis vad som helst. Vi är inte där än. Världen är inte där än. Så. Vill du gå med oss?Made by women


Whose voices?


Inslaget i filmen, rösterna som hörs i bakgrunden, görs av fyra olika podcasts. Filmen finns i svensk, norsk, dansk och finsk tappning – varje version har sin egen podcast. Här hittar du respektive podcasts Instagram-profil.MADE BY WOMEN FEATURING

Tove Styrke


Tove Styrke tolkade låten ”Walk with me”.
Lyssna på låten, se musikvideon och läs intervjun.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by women

Manuscript by Sanna LangelotzMADE BY WOMEN PRESENTS

The F word

FEATURING ÅNGESTPODDEN

Inslaget i den svenska filmen, rösterna som hörs i bakgrunden, är inga mindre än Ångestpoddens Ida och Sofie. Tillsammans med oss på Ellos har de tagit fram en ny programpunkt i sin podcast – The F word. Med kärlek och värme berättar de om de anekdoter deras lyssnare skickat in. Allt från tabubelagda ämnen till vardagliga händelser – inget är för stort och inget är för litet.