The Bed Guide Sängkläder – funktion och material

Är nätterna behagligt ljumma under vintern, men alldeles för varma – så där så att du måste sparka av dig täcket – under sommarmånaderna? Vilket material som sängkläderna har påverkar känslan och funktionen. Samma material funkar inte för alla och kanske behöver man byta ut bomullslakanen, som passade utmärkt under vinternätterna, mot percale eller linne när sommarnätterna kryper sig på.Linne – Naturnära och mångsidigt

Lin är ett levande material med en naturnära känsla som bara blir vackrare och mjukare med tiden. Det har dessutom den praktiska fördelen att det värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Ett tidlöst, vackert och praktiskt val för din säng. Allt lin i sängkläderna från vårt egentillverkade sortiment är European Flax-certifierat.


Shoppa sängkläder i linPercale – Svalt och krispigt

Lakan i percale behåller en sval och krispigt luftig känsla hela natten. Percale är en tätvävd, finkammad bomullskvalitet med matt och slät yta som är mjuk mot huden. Det är ett lättskött och slitstarkt material som inte drar åt sig särskilt mycket damm. Alla sängkläder i percale från vårt egentillverkade sortiment är certifierade enligt Global Organic Textile Standard.


Shoppa sängkläder i percaleSatin – Svalt och lyxigt

Sängkläder i satin är svala och lena mot huden samtidigt som de ger en lyxig hotellkänsla till bäddningen. Vävtekniken ger tyget en vacker, slät yta med fin lyster. För en än mjukare upplevelse – välj tvättad satin som har en mattare yta. Alla sängkläder i satin från vårt egentillverkade sortiment är certifierade enligt Global Organic Textile Standard.


Shoppa sängkläder i satinBomull – Lättskött och mångsidigt

Bomullslakanen är en svårslagen klassiker och lika lättskötta som de är mångsidiga. Bomullen både värmer och svalkar och dess slitstarka egenskaper gör att de kan hänga med länge. Alla sängkläder i basic bomull från vårt egentillverkade sortiment är antingen GOTS-certifierad ekologisk bomull eller stödjer mer hållbart odlad bomull genom Better Cotton Initiative.


Shoppa sängkläder i bomull