Varukorg
A better choice

Vintage Collection

För oss handlar det inte enbart om val av mer hållbara material. Vi vill även uppmuntra till nya sätt att inreda och sätta prägel på sin personliga stil. I Ellos vintage collection finns handplockade favoriter med historia. Genom att ta tillvara på det som redan finns och blanda gammalt med nytt, kan våra kunder skapa en egen unik stil. På så sätt minimeras slit-och-släng kulturen och förbrukning av nya resurser när gamla produkter blir till nya favoriter.

I Vintage Collection finns ett begränsat antal produkter men gemensamt är att alla är noggrant utvalda och har sin egen historia.


Intervju med Ulrika Sjövall, design director – Ellos

Varför valde ni att satsa på vintage-produkter?
Det kändes som en självklarhet att hylla allt vackert som skapats genom åren. Det finns mycket bra saker som är framtaget med starkt arv och vi ville återuppliva och stärka intresset kring att allt behöver inte vara oväntat nytt. Att blanda in äldre föremål ger en dynamik i inredningen, men här finns också en hållbarhetsaspekt. Det kanske var ett oväntat grepp för att vara oss, men i företaget finns utrymme för idéer och innovation. Vi tror starkt på att överraska och våga visa nya sidor av oss som varumärke. Den första kollektionen bestod av blandade vintage-föremål med huvudfokus på dekoration såsom krukor, vaser, skålar och ljuslyktor. Det är lättplacerade produkter som många kan tycka om.

Hur har responsen varit?
Vi hade förväntat oss att det skulle bli ett stort intresse eftersom det känns som om alla blir mer medvetna och intresserade av att skapa personliga hem. Men att det skulle ta slut så snabbt trodde vi inte, det var verkligen en glad överraskning!

Varför är det viktigt att jobba med hållbarhet och vad betyder det för er?
Jag tror att det handlar om ett skifte i hur vi ser på vår konsumtion och att vi vill omge oss med vackra föremål, oavsett om de är gamla eller nya. Genom att blanda nya och gamla produkter har vi också hittat ett spännande uttryck. Det finns ett stort och växande intresse för att inreda med återbruk. Våra kunder har stor insikt kring frågor om hållbarhet och gör allt mer medvetna val. Vi försöker ständig ha hållbarhet i fokus när vi utvecklar nya produkter genom att ta fram tidlösa föremål med hög kvalitet utan att kompromissa med design. Produkter som förhoppningsvis våra kunder kommer att använda ofta och bli deras personliga favoriter.

Vad kan vi förvänta oss från Ellos?
Vi har för avsikt att löpande släppa kollektioner, vilket skapar dynamik i vårt sortiment. Det kan vara allt från trädgårdsmöbler till mer dekorativa föremål med samlarvärde. I januari (2018) har vi satsat lite mer på möbler, som till exempel fåtöljer och småbord. Det är vintageprodukter som mer ”passar in” i vårt vanliga sortiment.

Ansök om lån »
Mer info »