Hållbart sortiment - Ellos.se
Varukorg

Hållbart sortiment

Vårt mål är att göra det enkelt för våra kunder att handla hållbart på Ellos. Vi vill erbjuda ett stort utbud av produkter som har designats och producerats på ett hållbart sätt, både inom mode, hem och skönhet.

Vi har satt upp två övergripande mål. Till år 2020 ska 100% av bomullen i vårt sortiment vara hållbar bomull. Med hållbar bomull menar vi att den är ekologisk, återvunnen eller BCI. Vi ska också kontinuerligt öka andelen ekologiska, återvunna och innovativa material inom alla våra produktområden.

Vår produkt- och inköpsavdelning arbetar hela tiden för att göra bra val i design och inköp, och hitta nya mer hållbara material och produktionssätt. Ellos äger inga egna fabriker utan har ett tätt samarbete med inköpskontor och leverantörer i Asien och Europa. Merparten av vårt sortiment är egen design vilket ger oss större möjlighet att påverka varornas miljöpåverkan redan i designstadiet. Innan vi påbörjar ett samarbete med en ny leverantör, måste leverantören signera vår uppförandekod, vilken innehåller krav och kriterier gällande mänskliga rättigheter och goda arbetsförhållanden som leverantören förbinder sig till att följa.

Vi ställer höga krav på våra produkter, som måste uppfyllas för att du som kund ska känna dig trygg. I vårt produktansvar utgår vi från att produkten är säker, har en bra kvalitet, inte innehåller farliga kemikalier samt har producerats med omtanke för människan, miljö och med hänsyn till djurens rättigheter. Läs mer om detta arbete under Djurhållning, Kemikalier, Kvalitetstester och Barnsäkerhet.

För att en produkt ska ingå i vårt hållbara sortiment måste den bestå till minst 50% av material från vår lista över hållbara material. Våra egna hållbara produkter säljer vi under märkningen Conscious Choice. Men vi vill även göra det enkelt för våra kunder att handla hållbart från våra externa varumärken. Alla våra produkter som är ett bättre val är markerade med en grön ruta på produktbilden. I produkttexten kan du som kund även läsa mer om på vilket sätt den produkten är ett mer hållbart val.

Conscious beauty är våra hållbara skönhetsprodukter. Vi arbetar här med skönhetsprodukter som har ekologiska, naturliga och/eller veganska ingredienser.

Ansök om lån »
Mer info »