Ellos i samarbete med Rosa Bandet – Tillsammans mot cancer


Varje oktober sedan 2003 genomför Cancerfonden en Rosa Bandet-kampanj för att samla in pengar till cancerforskning, sprida kunskap om cancer och påverka beslutsfattare i viktiga frågor. Cancerfondens mål är att färre ska drabbas av och att fler ska överleva cancer. I år har vi fått den stora äran att samarbeta med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.Cancerfonden Rosa Bandet och Ellos Made By Women lyfter tillsammans fyra kvinnor som berättar om hur det var att drabbas av cancer och om den långa vägen tillbaka från sjukdomen. Hör och läs deras historia längre ner.

Forskning är avgörande för att fler ska överleva cancer. Köp Cancerfondens rosa armband och bidra till forskningen.

#tillsammansmotcancer

Under oktober säljer vi Cancerfondens armband på vår sajt. Alla intäkter från försäljningen går oavkortat till Rosa Bandet. Dessutom kommer utvalda produkter ur Ellos sortiment märkas med etiketten ”Rosa mot cancer” där 10% av försäljningen går till Rosa Bandet.Köp rosa mot cancer

FYRA KVINNOR BERÄTTAR

Christine Meltzer


Skådespelare, programledare och överlevare


Christine drabbades av bröstcancer mitt i livet. Efter svåra år med operationer, cellgifter och strålning är hon idag färdigbehandlad. Hon är en av de som hade tur. Tur att forskningen kommit dit den är i dag.Ta del av hela berättelsen här

Så varför kom du till mig? Jag vet inte. Men jag vet att jag är en av de som hade tur.

Christine

Stöd Rosa Bandet, låt oss vara #tillsammansmotcancer

Julia Mjörnstedt Karlsten


Grundare Ung Cancer, kommunikatör och överlevare


Julia drabbades av tjocktarmscancer när hon bara var 21 år. Idag är hon en överlevare som är här för att tala om hur ditt bidrag till cancerforskningen kan rädda liv. Liv som i sin tur kan skapa nya liv.Ta del av hela berättelsen här

Dåliga äggstockar sa de. Det var cellgifternas fel. I tre månader hade vi varit tillsammans och fick prata om risken att aldrig kunna få barn tillsammans. Någonsin.

Julia

Stöd Rosa Bandet, låt oss vara #tillsammansmotcancer

Anna Mason


Inredare och överlevare


Annas vänner flyttade, pluggade och fick nya jobb medan bröstcancern satte hennes liv på paus. Till slut kunde allt återupptas igen – tack vare cancerforskningen fick Anna chansen att fortsätta.Ta del av hela berättelsen här

Nu sätter vi ditt liv på paus. Läkaren använde aldrig orden, men det var det jag hörde. Nu pausas allt.

Anna

Stöd Rosa Bandet, låt oss vara #tillsammansmotcancer

Delli Holmblad


Kommunikationsansvarig på Ellos och överlevare


Delli är idag friskförklarad från lymfkörtelcancer. ”Jag var inte den som vann någon kamp, som kämpade hårdast eller aldrig gav upp. Jag var en av de som hade tur. Tur att cancerforskningen kommit dit den är”.Ta del av hela berättelsen här

För jag är här. Jag är fortfarande här. Jag får vara med. Och det finns ingen större känsla än det.

Delli

På ellos.se kan du köpa Rosa Bandet-kampanjens armband som är framtaget av Cancerfonden. Alla intäkter från försäljning går oavkortat till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Vi kommer även att märka utvalda produkter i vårt sortiment med etiketten ”Rosa mot cancer” där 10% av vinsten oavkortat går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Rosa mot cancer

Forskning är avgörande för att fler ska överleva cancer. Därför är alla bidrag till cancerforskning livsviktiga - din gåva räddar liv. Köp Cancerfondens armband eller Ellos utvalda produkter med etiketten ”Rosa mot cancer” så är du med och stöttar cancerforskningen.

  En stor del av Cancerfondens arbete handlar om att sprida kunskap om olika cancerformer, behandlingar och hur det är att leva med cancer. Under Rosa Bandet-kampanjen 2020 vill vi särskilt uppmärksamma vikten av tidig upptäckt och att gå på sina kontroller. Att upptäcka en cancersjukdom tidigt, innan den hinner sprida sig till andra organ, gör stor skillnad. Därför är det viktigt att hålla koll på sin kropp och att gå på de kontroller som du blir kallad till - det kan rädda liv.  Läs mer om olika cancerformer


  Lär känna dina bröst


  Om du har god kännedom om dina bröst kan du lättare upptäcka eventuella förändringar. Prognosen är bäst i de fall där bröstcancern upptäcks tidigt. Här visar vi hur du undersöker dina bröst i tre enkla steg.

  1. Titta i spegeln

   Lyft armarna över huvudet och ge akt på förändringar. Har brösten sin vanliga form? Är huden jämn, har den sin vanliga färg? Ser bröstvårtorna ut som vanligt och följer de med uppåt när du lyfter armarna?

  2. Känn på brösten

   Placera vänster hand bakom huvudet. Känn igenom vänster bröst och armhåla med höger hand och tvärtom. Raka fingrar, lätt tryck. Små cirklande rörelser runt bröstet flera varv. Börja med bröstvårtan. Flytta ut fingrarna någon centimeter och gå runt ett litet varv. Fortsätt varv efter varv tills hela bröstet är genomsökt. Avsluta i armhålan.

  3. Ligg ner och känn

   Lägg vänster hand under huvudet och känn igenom höger bröst och armhåla. Hur känns brösten? Någon knöl eller förhårdnad? Är bröstens storlek och fasthet som vanligt?

  Vill du veta mer om cancer?


  Läs mer om olika cancerformer och behandlingar och hur du kan undersökas för att upptäcka sjukdomen i tid.  Läs mer här

  Köp någon av våra produkter märkta med ”Rosa mot Cancer” och stöd forskningen. Låt oss vara #tillsammansmotcancer.

  Rosa mot cancer

  Forskning är avgörande för att fler ska överleva cancer. Därför är alla bidrag till cancerforskningen livsviktiga – din gåva räddar liv. Köp Cancerfondens armband eller Ellos utvalda produkter märkta med etiketten ”Rosa mot cancer” så är du med och stöttar cancerforskningen.