Att sakta komma tillbaka, låta vardagen silas in mellan alla lager av sommar. Att vakna till, sträcka på sig och landa i något svalkande sobert. Säsongen bjuder på stilrena kulörer, trendsäkra nyheter och närhet till allt det som naturen bjuder på. Inslag av trä och mjuka naturmaterial blandas med skarpa konturer och enkla detaljer i nya kombinationer. För även om vardagen gör sig till känna här kan vi inte låta bli att spara strimmorna av sol, fläckarna av värme och alla de löften som sommaren burit på.

Till kollektionen har vi tagit fram två svenskproducerade produkter – den stapelbara stolen Astrid och bomullsmattan Alma. Vi vill låta det närproducerade ta större plats i hemmet, tillsammans med något klassiskt och långlivat. Så låt hösten leta sig in, låt oss spara det bästa av den skandinaviska sommaren.

TREAT YOURSELF – TREAT YOUR PRODUCTS – TREAT YOUR PLANET

Made in Sweden: Astrid

Den stapelbara stolen Astrid produceras i Sverige av den småländska fabriken Wigells. Med gediget och skickligt hantverk ger Wigells vår design liv. Astrid är funktionalitet i sin enklaste form – en tidlös klassiker av hög kvalitet.

Att Ellos Home nu satsar på att lyfta produkter som är närproducerade har inneburit att vi kunnat arbeta tätt ihop med lokala fabriker som med sin gedigna hantverksskicklighet gett Astrid och Alma liv och form. Det hårda och lite kantiga uttrycket hos stolen Astrid bryts av mot den rundade stolsryggen. Till mattan Alma har vi noga valt ut en färgpalett som passar det skandinaviska uttrycket som vi stolt presenterar i kollektionen. Både stolen och mattan fångar det som kollektionen handlar om – något tidlöst och stilrent, med en egen personlig touch.

JENNIFER ÅHMAN Designchef Ellos Home

Made in Sweden: Alma

Mattan Alma produceras av den svenska fabriken Horredsmattan. Materialet är av bomull och mattan kommer i flera olika storlekar och färger. Varva mjuka inslag av textilier med raka linjer och trädetaljer – och låt det närproducerade ta större plats i hemmet.

Kollektionen handlar om det skandinaviskt tidlösa uttrycket i kombination med det närproducerade. Så låt grunden i rummet bestå av toner och former som lever länge och låt detaljerna sätta trenden.

Här får vardagen leta sig in mellan alla lager av sommar. Släpp in hösten, men spara ljusstrimmorna – fläckarna av värme – som sommaren bar på.

View the collection