Walk with me

WITH TOVE STYRKE

För mig handlar Walk with me nog mest om att bryta sig fri. När jag spelade in min tolkning föreställde jag mig den som ett samtal mellan vänner.

Tove Styrke

"Gå med mig"

Lyssna på Tove Styrkes tolkning av
Ellos låt "Walk with me"How did you interpret the song?


Låten är väldigt speciell, eftersom den lyckas vara både storslagen och intim på samma gång. Det är som om en vän sjunger den för en, nästan som en berättelse. Att den är båda delarna, både storslagen och intim… det är något väldigt fint med det.What does it mean for you to be a woman?


Att vara kvinna är någonting jag vuxit in i. Det är så märkligt egentligen, för alla föreställningar och idéer om hur män och kvinnor ska vara och se ut är ju bara konstruktioner. Något vi hittat på.

Det finns inga ramar, inte egentligen. Du bestämmer vad det är att vara kvinna.

Och jag tror att det där att vara kvinna, eller att verkligen och fullt ut bli kvinna, handlar om inget annat än att inse att det kan vara precis vad du vill att det ska vara. Det finns inga ramar, inte egentligen. Du bestämmer vad det är att vara kvinna.What are your superpowers?


Min superkraft är att jag förstår musik. För mig är musiken ett språk och ja… Jag talar det språket, helt enkelt. Det känns som en superkraft. Och det är kul att kunna använda den på så olika sätt. Som här, att jag har fått göra min tolkning av ”Walk with me”. Att få göra den till min egen – att jag den här gången kan få vara den där vännen som berättar den. För dig.

För mig är musiken ett språk och ja… Jag talar det språket, helt enkelt.

An equality issue close to heart?


Det är alldeles för svårt att välja en enda. Det är så stort och så viktigt, för världen är liksom inte där än. En liten detalj i sammanhanget, men ta lika lön för lika arbete som exempel. Hur kan vi inte ha det? Och då är det inte en av de riktigt stora grejerna. Ändå är det vår verklighet, vår vardag. Det är bara så galet, så skevt för mig.What is the best part about being a woman?


Om jag skulle svara på det utan att tänka så skulle jag säga att det bästa är att kunna klä upp sig. Om vi snackar könsroller och normer så är ju vi de som kan göra det utan att dömas (även om det kanske inte är sant i alla lägen heller). Jag hoppas att alla kan få göra det, få se ut precis som de vill. Det är faktiskt fantastiskt, tycker jag, att kunna sväva ut och uttrycka sig genom kläder, smink och hår. Det är så glädjande. Jo. Det älskar jag med att vara kvinna.What would you tell your fourteen year old self?


Oroa dig inte så mycket. Det är vad jag skulle säga till henne. Saker och ting blir rätt bra, till slut. Världen är hård och den kommer döma. Den dömer alla. Men den innehåller samtidigt så mycket som är vackert, och det kommer visa sig. När du minst anar det.

Made by Women | #equallywomen | #equallyimportant | #equallyellos

A SHORT STORY

Made by womenMade by women

...