QUICK QUESTIONS

Roshi Hoss


Roshi Hoss är influencer, skådespelare, artist och entreprenör. Tillsammans med sin syster driver hon PR-byrån Hoss Agency. I vår senaste Made by Women-kampanj spelar Roshi huvudrollen i en av filmerna. I samband med det passade vi på att intervjua henne om hennes arbete, varför hon tackade ja till rollen och hennes framtidsförhoppningar. Läs intervjun och se filmen här!

Making the film


What made you want to portray this role?


Jag blev starkt berörd eftersom min syster går igenom samma resa som min karaktär. Mitt hjärta ömmar ibland för oss kvinnor, vi går igenom tuffa förändringar, orimliga krav från andra och från oss själva. Den här karaktären är rå och naturlig, hon visar på brister, osäkerheter, frustation och hon åldras med värdighet och styrka. Hon accepterar sina brister men visar hur resan – utvecklingen som kvinna – fortsätter med allt det som hör till.

Jag blev starkt berörd eftersom min syster går igenom samma resa som min karaktär. Mitt hjärta ömmar ibland för oss kvinnor, vi går igenom tuffa förändringar, orimliga krav från andra och från oss själva.

In what way does the film speak to you?


När jag läste manus blev jag tagen av min karaktär Mahnor. Att få se och följa en så stark resa i en kvinnas liv. Hon går dessutom igenom det många kvinnor går igenom, IVF – något som det inte talas så mycket om för att det tyvärr kommer med en tyngd av sorg och skam. Jag ska inte prata för mycket om det för jag vet inte hur just det känns. Jag vet bara hur ont det gjort i mig att se på, väldigt maktlös, när det inte går hela vägen för någon jag älskar så fruktansvärt mycket. Jag vet heller inte om jag kommer kunna få barn naturligt och det om något borde normaliseras mer. Att det inte är så jäkla självklart för alla.Is there something you recognize from your own life?


Ja. IVF-resan och ångesten när kroppen förändras. När jag var 16 fick jag höra från en producent att jag skulle se perfekt ut om jag gick ner 8 kg, vilket jag gjorde på 2 månader, sedan fick jag ångest så fort jag åt en kolhydrat. Jag blev fixerad vid mat och fick en ganska hård uppläxning av min bästa vän Isa – något som räddade mig.How was it making the film?


Jag sov 5 timmar per natt för det var långa dagar följt av kvällsjobb med byrån samtidigt, så det var ganska tufft. Det var även psykiskt utmanande med vissa scener för jag kanaliserade gammal sorg inom mig för att kunna förmedla känslorna.

Men det var också väldigt fint, det var så många fina stunder med Amit som spelar min partner i filmen, där vi fick improvisera och ta ut svängarna. Jag lämnade set efter 3 dagar med stora och varma känslor.

Det var väldigt fint, det var så många fina stunder med Amit som spelar min partner i filmen, där vi fick improvisera och ta ut svängarna. Jag lämnade set efter 3 dagar med stora och varma känslor.

Your work


What does it mean to be a woman in your industry?


Det normaliseras mer och mer för oss kvinnor att våga ta för oss, jag når ständigt sådana små mål längs med vägen. Jag får lov att ha ett starkt emotionellt intellekt utan att bli kallad ”för känslig”. Jag driver bolag, kan stå barfota på en jazzbar och sjunga med allt jag har, skådespela och gå upp tidigt på morgonen och hålla pitchmöten. Jag kan vara ful, fin, högljudd, sexig, galen – och SMART.

Jag får lov att vara bra på mer än en sak. En vän i branschen sa nyligen till mig att jag betytt mycket för henne, att hon sett mig och tänkt att hon också ska våga. Våga vara mer än bara EN person, en karriär, en väg. Vi kvinnor, vi människor, är så otroligt komplexa och det är så fint att få öppna upp för att det är okej att inte bara vilja en sak.When and how did your career start?


När jag var 23 år startade jag och min syster Hoss Agency. Jag hade stått och stampat ett tag med musiken och insåg att jag måste göra något annat, något drastiskt. Jag har alltid varit en högriskperson. Jag lever hellre så, även om det är mer dramatiskt och dränerande så bildar det alltid små fönster eller stora dörrar mot nya upplevelser och möjligheter. På något sätt visste jag att ingen väg är fel att gå bara jag går med ett öppet hjärta. Och nu får jag – tack vare det – driva bolag, sjunga och skådespela.What would you tell your 19-year-old self?


Var inte så naiv. Alla vill dig inte gott.What do you think your 39-year-old self would tell you today?


Bra att du var så naiv, du har åkt på många nitar men ångra inte en sekund – det har format dig till en empatisk, trygg och otrolig kvinna.

P.S. Jobba inte så mycket, håret växer inte direkt med åldern.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Checklistan


Som modeföretag är det viktigt för oss att förmedla en bild av kvinnor och kvinnlighet som rimmar med verkligheten – en bild som är tillåtande och inkluderande. Därför har vi tagit fram en checklista med punkter som vi hela tiden strävar efter att uppfylla. En påminnelse för oss och ett sätt för er att få ta del av hur vi arbetar för att främja en sund och positiv bild av kvinnoskapet.

1. Vi ska alltid värna om och ta ansvar för kvinnan och den kvinnliga kroppen.

2. Vi använder modeller som visar på olikhet i kropp, hudfärg och utseende – vi står för inkludering och jämlikhet.

3. Vi retuscherar och justerar aldrig kroppar, utan visar dem precis som de är.

4. Vi tar ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter.

5. Vi ska från och med 2021 internutbilda vår personal i jämlikhetsfrågor och inkludering.