Den här kampanjen handlar om prylarna mitt i livet. De som följer oss över årtionden eller bara för en kort stund. De som vi laddar med bitar av oss själva, minnen och stunder att dela vidare när vi behöver något nytt att fylla – en ny historia att berätta. Och så handlar den om allt det som våra kroppar möjliggör. Den handlar om relationerna, om gemenskapen och om att hitta framåt i livet tillsammans. Här kan vi skapa nya berättelser, där alla våra sorger och lyckor får vara det som leder. Som tar plats. Och om vi går tillsammans, så är det nog som Linnea Henriksson sjunger. Det ordnar sig.

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Roshi Hoss

Huvudrollen i ”About a sofa” spelas av Roshi Hoss – influencer, skådespelare, artist och entreprenör. Med våra Made by Women-kampanjer vill vi lyfta kvinnors arbete och bidra till att skapa plats och utrymme för kvinnor i de offentliga rummen. Inför kampanjen passade vi på att intervjua Roshi – läs hela intervjun här!



Läs intervjun här

Karin Kajjan Andersson

Huvudpersonen i ”About a skirt” spelas av författaren, föreläsaren och kroppsaktivisten Karin Kajjan Andersson. Hon bidrar till samhällsdebatt bland annat genom sin bok ”Livsviktigt: en handbok i kroppspositivt föräldraskap”, sin Instagram-profil och debattartiklar. Vi vill här lyfta hennes arbete för en mer inkluderande och jämlik värld.



Läs intervjun här

Checklistan


Som modeföretag är det viktigt för oss att förmedla en bild av kvinnor och kvinnlighet som rimmar med verkligheten – en bild som är tillåtande och inkluderande. Därför har vi tagit fram en checklista med punkter som vi hela tiden strävar efter att uppfylla. En påminnelse för oss och ett sätt för er att få ta del av hur vi arbetar för att främja en sund och positiv bild av kvinnoskapet.

1. Vi ska alltid värna om och ta ansvar för kvinnan och den kvinnliga kroppen.

2. Vi använder modeller som visar på olikhet i kropp, hudfärg och utseende – vi står för inkludering och jämlikhet.

3. Vi retuscherar och justerar aldrig kroppar, utan visar dem precis som de är.

4. Vi tar ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter.

5. Vi ska från och med 2021 internutbilda vår personal i jämlikhetsfrågor och inkludering.