QUICK QUESTIONS

Linnea Henriksson


Linnea Henriksson är en svensk artist, låtskrivare och producent. Förutom att hon spelar en av rollerna i en av våra senaste kampanjfilmer har hon tolkat och skrivit om vår låt ”Walk with me”. Med glädje och samhörighet svämmar den här svenska versionen av låten över av positivitet och en oövervinnerlig framtidstro. I samband med kampanjen passade vi på att intervjua Linnea om hennes arbete och varför hon tackade ja till rollen. Läs intervjun och se filmen här!

Photograph: Johanna PeterssonMaking the song


What made you want to interpret the song?


För det första är det en väldigt fin låt som Julia Jonas har skrivit och i hennes version finns en eftertanke och innerlighet som jag tycker om väldigt mycket. Den lämnar också utrymme för just tolkning, vilket jag tog fasta på ordentligt och gjorde något helt annat av.

Jag ville göra den råare. Som att hela låten fått lite skit under naglarna, skrapsår på knäna men mår riktigt bra ändå.

How did you interpret the song?


Jag ville ha energi! Pepp! Så jag valde att vända på mycket. Moll blev dur. Reflektion blev agerande. Sedan ville jag omfamna texten med glädje och en framåtkänsla så då drog jag upp tempot, slängde in mitt underbara band i studion Rixmixningsverket på Skeppsholmen och armkrokade med producenten Johan Eckeborn. Jag ville göra den råare. Som att hela låten fått lite skit under naglarna, skrapsår på knäna men mår riktigt bra ändå.Would your interpretation have sounded the same five years ago?


Nej – och det är ju inte meningen heller. Musiken jag gör är baserad på den jag är just nu och just nu ville jag göra så här. Det är faktiskt så enkelt.What do you want people listening to it to hear?


Jag hoppas man smittas med lite ”äsch”-inställning. Och att man blir sugen på att ringa sin kompis. Jag är personligen väldigt trött på att matas med att jag ska vara stark, att jag är stark. Det finns såklart en massa positivt i det med, men jag tycker man glömmer att det är helt jävla OK att vara svag också. Att inte orka bära allt själv. Att få göra fel, eller inte komma hela vägen. Det är okej, DU är okej och värd din och andras kärlek och beundran då med. Även om vi inte går igenom samma saker så finns det en förståelse för att livet svänger och det är fint tycker jag. Och vi går med varandra genom allt.

"Gå med mig"

Lyssna på Linnea Henrikssons tolkning av
Ellos låt "Walk with me"Jag är personligen väldigt trött på att matas med att jag ska vara stark, att jag är stark. Det finns såklart en massa positivt i det med, men jag tycker man glömmer att det är helt jävla OK att vara svag också. Att inte orka bära allt själv. Att få göra fel, eller inte komma hela vägen. Det är okej, DU är okej och värd din och andras kärlek och beundran då med.

Making the film


What made you want to portray this role?


Musiken och filmen går ju hand i hand, och genom att vara med i filmen på det här sättet fick jag ju vara den jag är i musiken även där. Det kändes naturligt och samtidigt som en kul utmaning!In what way does the film speak to you?


Jag gillar det mänskliga. Att filmen visar det som det är och inte censurerar eller retuscherar vare sig känslor eller kroppar. Det får vara på riktigt och det tycker jag är bra, viktigt och vackert. Dessutom gillar jag att man får följa inte bara personerna utan även produkterna genom livet. Fylla dem med minnen och värdesätta det. Det är det jag själv kommer från.Is there something you recognize from your own life?


Behovet av bra människor omkring mig. Att gå igenom livet tillsammans. Det är det finaste som finns.How was it making the film?


Det var jättekul! Kajjan var en drömkompis att få ”spela” mot. Alltså, min roll var ju inte direkt så svår? Jag skulle snacka skit på en middag, dansa arslet av mig och bada. Jag behövde nog aldrig skådespela, om jag ska vara ärlig?

Made by women     |     #equallycreative     |     #equallywomen     |     #equallyellos    

Checklistan


Som modeföretag är det viktigt för oss att förmedla en bild av kvinnor och kvinnlighet som rimmar med verkligheten – en bild som är tillåtande och inkluderande. Därför har vi tagit fram en checklista med punkter som vi hela tiden strävar efter att uppfylla. En påminnelse för oss och ett sätt för er att få ta del av hur vi arbetar för att främja en sund och positiv bild av kvinnoskapet.

1. Vi ska alltid värna om och ta ansvar för kvinnan och den kvinnliga kroppen.

2. Vi använder modeller som visar på olikhet i kropp, hudfärg och utseende – vi står för inkludering och jämlikhet.

3. Vi retuscherar och justerar aldrig kroppar, utan visar dem precis som de är.

4. Vi tar ställning för jämställdhet och kvinnliga rättigheter.

5. Vi ska från och med 2021 internutbilda vår personal i jämlikhetsfrågor och inkludering.