Made by Women

QUICK QUESTIONS

Karin Kajjan Andersson


Karin Kajjan Andersson är författare, föreläsare och kroppsaktivist. Hon arbetar för en mer inkluderande och jämlik värld, där kroppen bara kan få vara som den är. Genom sin bok ”Livsviktigt: en handbok i kroppspositivt föräldraskap”, sin Instagram-profil @karinkajjan och ett antal artiklar skapar Kajjan samhällsdebatt. Hon synliggör problematiken kring normkroppen och skapar rum där kroppar kan få vara så som de är.

Photograph: Lisbet Spörndly

I en av våra senaste kampanjfilmer spelar Kajjan en av huvudrollerna. I samband med det passade vi på att intervjua henne om hennes arbete, varför hon tackade ja till rollen och hennes framtidsförhoppningar.

Making the film


What made you want to portray this role?


Att sprida kroppsacceptans och försöka bidra till bredare kroppslig representation är vad jag gör. Det är alltid mitt mål som kroppsaktivist. Och efter att ha arbetat med Ellos och just de här frågorna under en längre tid kändes kampanjen som ett väldigt fint och viktigt nästa steg. För mig är det viktigt att arbetet inte bara blir prat utan mynnar ut i handfasta förändringar för att hjälpa människor med sin relation till sin kropp. Den här filmen hoppas jag ska göra just det.