Upptäck fyra utvalda varumärken, var och en med sitt expertisområde. Med dessa högkvalitativa produkter blir varje dukat bord vackert för ögat och som en förlängning av en härlig matupplevelse.

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT



KERAMIK FRÅN ÖLAND

Det familjeägda företaget Paradisverkstaden har sedan 1974 arbetat med stengods i alla former. Grundarna Eva och Olof Paradis träffades under sin hantverksutbildning på Capellagården och startade därefter Paradisverkstaden, som än idag finns beläget på Öland. Idag är det döttrarna Hannah och Moa som driver vidare företaget.

Paradisverkstaden har sedan tidigare gjort ett exklusivt samarbete med Ellos som resulterade i ett set med en ostbricka, marmeladskål, två mindre skålar en kopp och en mindre assiett. Alla delar är drejade och målade för hand i Paradisverkstaden. Inspirationen är hämtad från den franska kulturen, där ostbrickan fungerar som en symbol för värmen som finns i att ses med nära vänner och umgås.

Även om alla som är med och driver Paradisverkstaden är familj har var och en sitt alldeles egna formspråk. Resultatet ger personliga kollektioner och unika föremål. Idag samarbetar Paradisverkstaden med andra verksamheter, som till exempel krögare och arkitekter, för att ta fram specifika produkter för dessa miljöer.

Befinner du dig på Öland är Paradisverkstaden verkligen värt ett besök. Här kan du njuta av utställningarna, inspireras av butiken, ta en fika antingen inne eller ute i den vackra trädgården och samla på dig hantverk att fylla ditt eget hem med. Här är det kreativiteten som står i centrum, med naturen som främsta inspirationskälla.

"När vi började prata om ett samarbete mellan Paradisverkstaden och Ellos åkte vi nästan direkt till Paris och fick en rejäl dos med inspiration av den franska kulturen. Den vackra ostbrickan symboliserar värmen i att ses, umgås äta och dricka något gott. Den höjer mötet och delikatesserna, det goda livet.” – Hannah Paradis







A LOVE STORY

1992 träffas Pascal och Francis, och kärlek uppstod vid första ögonkastet. Inte kort därefter började idéerna om att tillsammans skapa något nytt och lekfullt. Valet föll på bestick och varumärket Sabre Paris var fött.

Idag är Sabre känt för att våga gå emot det klassiska och pompösa. Istället står de för glada, enkla och eleganta produkter med bestick som får vara med både till vardagsdukningen och när det vankas fest. Det lekfulla uttrycket smyckar bordet samtidigt som den eleganta designen håller genom tiden.







TIDLÖS SKANDINAVISK DESIGN SEDAN 1904

Den danska silversmeden Georg Jensen arbetade med att förena skönhet och funktionalitet genom sin design. Med naturen ständigt närvarande i sin uppväxt inspirerades han av frukter, blommor och former vilket tydlig återspeglas i hans produktdesign.

1904 startade han sin egen silversmedja i Köpenhamn. Med bakgrund som utbildad skulptör kunde han utnyttja sin konstnärliga sida för formgivning, samtidigt som hans andra utbildning som guldsmed gav honom kunskap för hantverket. Idag har han blivit omtalad som de senaste 300 årens största silversmed, och varumärket är fortsätter att vara aktuellt och inspirera andra formgivare.







VINGLAS FÖR VINÄLSKAREN

Riedel är kända för att skapa glas specifikt för olika druvsorter. Riedel Crystal var den första i historien att inse hur dryckens smak och aromer påverkas av glasets utformning och har därefter skapat glas att matcha med druva.

Varumärket grundades redan 1756, och har sedan 1958 tagit fram glas specifikt för olika druvsorter. Idag är Riedel ett populärt val både bland vinkännare och för personligt hemmabruk.

Vill du veta vilket glas du ska välja? Läs vidare i vår
vinglasskola för att lära dig mer!

#WEKNOWTABLESETTING #FOREVERYMOMENT