Checklist

Vi vill göra julen och högtiderna runt omkring så enkla och kravlösa som möjligt. Därför har vi sammanställt en checklista över sådant som kan vara bra att påminna sig själv om inför säsongen.

Checklist

Visst anstränger vi oss för barnens skull, men de vuxna i familjen är just vuxna – en flaska vin duger gott. Och svärföräldrarna? Inte ditt ansvar.

Checklist

Självklart är det bra att ha koll på matallergier, så att man inte ställer fram en hälsofara. Men att göra tre olika varianter av salladen, laxen och efterrätten på grund av olika matpreferenser? Folk brukar nöja sig med det de får, och det kommer finnas tillräckligt med mat för alla. Minns du resterna från förra året?

Checklist


Om du inte tycker om att städa, håll det lika enkelt som under resten av året. Involvera för det första alla i hushållet. För det andra, gör bara de grundläggande sakerna. Ingen kollar bakom det tunga hallskåpet ändå.

Med det sagt så behöver vi alla en ordentlig rengöring med jämna mellanrum. Spara det till efter alla högtider och firanden, när stressen har lagt sig. Gäster kan ju ha en tendens att smutsa ner det där du nyss putsat.
Checklist

Att ta in granen och förvandla den till det där glittrande julmiraklet är ofta ett projekt med många delar. Och, som av en slump, är du den enda som är inblandad i de alla. Avsäg dig de delar du är ointresserad av, eller låt resten av familjen veta att deras ansvar för julgranen är lika med ditt.

Checklist

Om du planerar att bjuda en massa folk på ett komplett julbord är det nog en bra idé att börja i god tid. Vi vill bara påminna dig om att bara för att ni råkar vara värdar så innebär inte det att ni måste laga mat som behöver förberedas i flera dagar. Och, oavsett vilken middag ni väljer att bjuda på, kom ihåg att du inte är ensam ansvarig.

#equallywomen – our true values, unmasked and unfiltered.