Stekpanna från Samuel Groves serie Carbon Steel, 30 cm. En bra, rymlig allroundpanna - perfekt för vardagsmatlagning. En kolstålspanna kan beskrivas som en korsning mellan en belagd panna och en rostfri panna. Den passar bra för alla typer av matlagning, från krämiga äggröra till sauterade grönsaker och saftig biff. Använd en diskborste och varmt vatten vid rengöring och torka av pannan med hushållspapper.
Carbon Steel
Carbon Steel är en serie i slitstarkt kolstål som passar för alla typer av matlagning. Kolstål är ett material som har använts för stek- och matlagningsredskap i tusentals år. Liksom gjutjärn består det av en blandning av kol och järn, med den skillnaden att det är lättare. Kolsstålspannor är tåliga, hållbara och samtidigt lätta att hantera. Materialet ger snabb och jämn värmefördelning. Av denna anledning är pannorna särskilt lämpliga för matlagning som kräver höga temperaturer, såsom grillning och stekning. Handtaget i rostfritt stål säkerställer ett svalt och stabilt grepp.
Kolsståls-serien fungerar på alla värmekällor, inklusive spishällar, induktion, ugnar och öppen eld. Kastrullerna levereras oljade och är färdiga att användas direkt ur förpackningen. De har ingen beläggning, men med tiden utvecklar de en fin patina och ett naturligt skydd som kan jämföras med en non-stick-yta. Kastrullerna blir generellt bättre ju mer du använder dem. Var noga med skötseln och bränn in dem med neutral olja med jämna mellanrum, så att de kan hålla i generationer. Kolstålspannor är idag omtyckta av både professionella kockar och medvetna hemmakockar.