EllosSE
Varukorg

Ångerrätt

Du har rätt att exempelvis öppna förpackningen och prova den vara som du köpt och om du inte är nöjd med ditt köp har du 30 dagars ångerrätt från den dag du mottog varan. För att utnyttja din ångerrätt fyller du i retursedeln som finns med i ditt paket och anger vad du returnerar. Använd etiketten "MyPack Return". Det finns också ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av. Vi ber dig att om möjligt returnera din vara i originalförpackningen som postpaket eller brev. Vissa större produkter eller de som är längre än 150 cm (t.ex. större mattor) kan inte levereras eller returneras via Postens utlämningsställen. Vid retur av dessa produkter vänligen följ instruktionerna på följesedeln.

Vid retur tillkommer avgift för returfrakt som för närvarande är 45 kr. Returfrakten debiteras dig oavsett paketets storlek eller antal artiklar.

Ångerrätten gäller i stort sett allt i katalogen och på vår sajt www.ellos.se. Ångerrätten gäller dock inte för förseglade ljud- eller bildupptagningar eller förseglat datorprogram samt parfymflaskor, kosmetik, färg, badkläder eller underkläder, om plomberingen/förseglingen har brutits.

Väljer du att returnera hela din order betalar vi tillbaka det du betalat, inklusive avgift för postförskott och fraktavgiften för Normalpaket. Leveranskostnader som överstiger fraktavgiften för Normalpaket och som beror på ditt val av leveransmetod återbetalas inte. Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 30 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma kommer vi att göra ett avdrag med ett belopp motsvarande denna värdeminskning.

Väljer du att returnera endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuella avgifter för express-, postförskott-, frakt- och returfraktsavgift vilket beror på att avgifterna är samma oavsett hur många varor du beställt.

Gäller din retur en vara som levererats med DHL betalar vi tillbaka en del av leveransavgiften som gäller mellan Ellos och terminal, dvs exklusive hemkörningsavgiften från terminal. Du återsänder varan på egen bekostnad och kan fritt välja fraktalternativ eller använda DHL, se fraktavgifter i prislistan som anges nedan. För vara som leveraras med DHL börjar ångerfristen löpa tidigast den dag som du tar emot leveransen och följesedel.

Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på telefonnummer 033-33 000, e-post info@ellos.se eller besök oss på den besöksadress som anges ovan i punkt 2.

Ansök om lån »
Mer info »