Bilstolar från Axkid

En av marknadens mest prisvärda bilbarnstolar inom kategorin bakåtvända stolar upp till 25 kg.

- Utsedd till ”Bra val 2019” av Folksam.
- Klarar marknadens tuffaste test – Plustestet upp till 25 Kg.
- Rymlig stol i kompakt design som kan användas upp till 125 cm eller 25 kg
- Utrustad med det innovativa sidokrockskyddet ASIP – för maximal säkerhet

Move – En rymlig och prisvärd stol med höga säkerhetskrav
Om du letar efter en stol som ger maximal säkerhet till ett fördelaktigt pris är Axkid Move stolen för dig. Move är sprungen ur populära Minikid 2 och har därför samma tuffa krav på säkerhet, rymlighet och komfort. Move är Plustestad upp till 25 kg och erhållit ett antal utmärkelser av bla Folksam (2019), Bäst-i-test (2018) och Barnfamiljen.nu (2020).

Skyddar ditt barn oavsett vinkel
Vid en kollision är det 5 gånger säkrare för barn att sitta bakåtvänt än att sitta framåt då krockkrafterna fördelas jämnare och nacken skyddas bättre i en bakåtvänd stol. Till skillnad från många konkurrenter i samma prisklass är Axkid Move utvecklad från början för att användas enbart bakåtvänt. Detta innebär att Move är en mycket säker stol och samtidigt rymlig och bekväm för ditt barn hela vägen upp till 6 år (125cm och 25 kg).

Många bakåtvända stolar i samma prisklass saknar idag sidokrockskydd, trots att 25% av alla allvarliga olyckor sker från sidan eller snett framifrån. Axkid Move är utrustad med det innovativa krockskyddet ASIP (Axkid Side Impact Protection) som är utvecklat i samarbete med världens mest välrenommerade krockinstitut – ADAC i Tyskland. Vid en kollision från sidan skapar ASIP en skyddande deformations-zon och fördelar krockkrafterna jämnare vilket avsevärt minskar skaderisken hos ditt barn.

För att ditt barn skall sitta säkert och bekvämt i stolen är Axkid Move utrustad med en säkerhetssele med 5 fästpukter (axlar, höfter, spänne) som vid en kollision sprider krockkrafterna jämt över fästpunkterna och minskar påfrestningen på en enskild kroppsdel.

En prisvärd testvinnare
Axkid Move har fått utmärkelsen ”Bra Val” av Folksam och även blivit Plustestad upp till 25 kg, ett kvitto på att Axkid Move är en av marknadens säkraste bilbarnstolar. Plusttestet är ett frivilligt tuffare test som utsätter stolen för högre hastigheter, mycket kortare bromssträcka och mäter krockdockans nackkrafter i högre utsträckning än ett vanligt godkännande. Det finns inga framåtvända bilbarnstolar som klarat Plustestet.

Bra utrymmen och hög komfort
Axkid Move är en rymlig och bekväm stol som klarar långa barn på upp till 125 cm. Trots detta tar stolen upp lite plats i bilen och kan därför installeras i både små och stora bilar. Det finns två främre lutningslägen som möjliggör optimal sittposition för ditt barn beroende på ålder och längd. Skulle det behövas ännu mer lutning är Axkids lutningskil ett bra komplement.

Enklare vardag
Axkid Move väger under 10 Kg och är därför enkel att flytta mellan bilar. Även klädsel tas enkelt av för maskintvätt i 30 grader om olyckan är framme, allt för att göra vardagen enklare och mer flexibel för dig som förälder.

- Bakåtvänd
- Installation: Bältesförankring
- Godkänd vikt på barn: Upp till 25 kg
- Godkänd längd på barn: Upp till 125 cm
- Certifiering: ECE R44/04
- Plustest: Upp till 25 kg

Tekniska specifikationer
Bredd: 44cm
Höjd: 61cm
Djup: 56cm
Vikt: 9,8 kg

Artikelnummer: 1649311

Fri frakt

Gäller för normalpaket över 499 SEK

Läs mer

Faktura & Konto

Våra mest fördelaktiga betalsätt

Läs mer

Recensioner

Låt oss få veta vad du tycker Inga recensioner än

Skriv en recension