Bilstolar från Axkid

Axkid Bigkid 2 Premium– En säker, enkel & flexibel bältestol efter din bakåtvända bilstol.

- Justerbar och lång rygglängd för en perfekt passform för ditt barns längd, upp till 150 cm.
- Bältesguide och bältesdragning som säkerställer att bältet alltid sitter korrekt och säkert.
- Lätt förflyttning mellan olika bilar och enkel montering med ISOFIX samt bärhandtag för användning som resestol
- Förbättrad funktion på sidokrockskyddet vilket ger ökad säkerhet.
- Justerbar lutning i 4 olika steg för optimal komfort.

Vänligen notera att även om Axkid Bigkid 2 Premium är godkänd mellan 15-36 kg, rekommenderar vi på Axkid att du låter ditt barn sitta i en bakåtvänd bilstol så länge som möjligt – upp till 125 cm.

Axkid Bigkid 2 Premium– Ett bra val för det äldre barnet när en bakåtvänd bilbarnstol inte längre är ett alternativ
Det finns flera anledningar till varför Axkid Bigkid 2 Premium är ett bra alternativ när en bakåtvänd bilbarnstol har blivit för liten för ditt barn. Axkid Bigkid 2 Premium är en framåtvänd bältesstol godkänd från 15 till 36 kg med hög rygg som är bekväm att använda upp till 150 cm. Den är därför ett perfekt val för det äldre barnet, som nått Axkids rekommendation att åka bakåtvänt till 125 cm, och som ännu inte uppnått den optimala längden för bilens trepunktsbälte utan fortfarande behöver en bältesstol för att åka säkert.

Axkid Bigkid 2 Premium är en uppdatering av vår tidigare produkt Bigkid och kommer med en rad förbättringar.

En flexibel rygglängd
Axkid Bigkid 2 Premium har 6 cm längre rygg än sin föregångare och rygglängden kan nu justeras i höjdled i 12 olika steg. Detta resulterar i en av de längsta rygglängderna på marknaden vilket inte bara säkerställer att Axkid Bigkid 2 Premium ger en perfekt passform för ditt barns längd utan även ökar säkerheten för ditt barn.

Säker bältesdragning
Säkerheten har även förbättrats genom att bältesdragningen på axelbandet justerats och en fjärde punkt adderats för höftbältet för att säkerställa att bältet ligger i rätt position och inte riskerar att skada mjukdelar om det sitter fel. En korrekt bältesdragning ska resultera i att höftbältet ligger över höftbenet och inte över magen. Den nya bältesdragningen tillsammans med den medföljande bältesguiden säkerställer en optimal och säker bältesdragning när ditt barn åker i en Axkid Bigkid 2 Premium.

Sidokrockskydd – ASIP
Axkid Bigkid 2 Premium levereras även med ett förbättrat sidokrockskydd. Sidokrockskyddet har nu ett felsäkert läge vilket gör att du alltid monterar sidokrockskyddet korrekt och därmed garanterar en korrekt installation vilket ger ökad säkerhet vid eventuell krock från sidan.

Hög komfort
Axkid Bigkid 2 Premium är en rymlig och bekväm stol som kan justeras i 4 olika lutningslägen, beroende på både ålder och längd. Justeringsmöjligheterna tillsammans med en ny textil i stretch-material garanterar komforten och passformen för ditt barn. Axkid Bigkid 2 är även perfekt som resestol då den är lätt att flytta och montera med hjälp av ISOFIX-fästen och är försedd med bärhandtag.

Axkid Bigkid 2 Premium möjliggör ett säkert åkande även efter att ditt barn blivit för stor för en bakåtvänd bilbarnstol.

- En av de längsta rygglängderna på marknaden
- Bältesguide med en 4e förankringspunkt
- Flertal justerbara lägen för lutning av stolen
- Extra sidokrockskydd - ASIP
- Komfortabel sittyta i skum
- Enkel och snabb installation med ISOFIX

Tekniska specifikationer
Produkt storlek: 630 mm x 460 mm x 470 mm
Netto vikt: 7,7 kg
Brutto vikt: 9,7 kg
Axelhöjd: 35-56 cm
Sitthöjd: 57-77 cm
Huvudbredd: 25 cm
Kroppsbredd: 40 cm
Sittbredd: 33 cm

Artikelnummer: 1649183

Fri frakt

Gäller för normalpaket över 499 SEK

Läs mer

Faktura & Konto

Våra mest fördelaktiga betalsätt

Läs mer

Recensioner

Låt oss få veta vad du tycker Inga recensioner än

Skriv en recension