Tillbaka 19 februari 2016 - Vi tipsar

CLEAN EATING

Få en bättre livstil med Raw food-dieten!

Den råa sanningen

Raw food-dieten gav inte bara FILIPPA SALOMONSSON en bättre livsstil - den banade dessutom väg för en ny karriär. I dag hjälper hon andra kvinnor att hitta balansen i allt från kost och träning till karriär och relationer.

På många sätt förändrade den hennes liv - boken som Filippa Salomonsson bokstavligen snubblade över när hon rotade runt i en liten bokhandel i stadsdelen Nolita i New York. Att 12 Steps to Raw Foods plötsligt låg framför henne på golvet kunde hon inte se som annat än ett tecken. Hon köpte den och slukade den sedan på ett dygn. Boken innebar inte enbart en totalomställning i Filippas matvanor - den utgjorde även startskottet för resan mot en mer balanserad tillvaro.

- Jag hade helt tappat bort mig i mat. Jag åt för att dämpa mina känslor, var sockermissbrukare och stoppade i mig massor av onyttigheter. Maten var en drog som spelade huvudrollen i mitt liv, säger Filippa Salomonsson.

Vid den här tiden, i mitten av 2000-talet, bodde Filippa i New York där hon jobbade med PR i event-branschen. Jobbet var stressigt och tidskrävande, ofta jobbade hon tio timmar om dagen, och med det följde en livsstil där kroppen bröts ned i takt med att humöret dalade. - Jag kom till en punkt när jag kände att det fick vara nog. Jag la om min kost till raw food och satte upp ett ’moodboard’ där jag visualiserade hur jag ville leva mitt liv.

Såhär i efterhand kan det låta väl ambitiöst, men att konkret strukturera upp sin personliga tillvaro och att jobba med målbilder hjälpte Filippa. - Framför allt mådde jag så mycket bättre när jag slutade stoppa en massa gift i kroppen. Och känslan av att jag klarade av att lägga om min kost peppade mig att våga förändra andra saker i livet.

Nu bor Filippa i Stockholm sedan tre år tillbaka. PR-branschen har hon lämnat för arbetet som holistisk hälsocoach där hon hjälper andra kvinnor att hitta en balanserad livsstil. För att uppnå välmående, menar Filippa, behöver man se till helheten – således coachar hon sina kunder i allt från kost och träning till karriär och relationer. Raw food-anhängare är hon fortfar-ande, om än inte lika nitisk som när det begav sig i New York. I dag får maten gärna vara tillagad - så länge den är vegetarisk, gluten- och sockerfri. Passande nog har Filippa just också lanserat Raw Clarity Kitchen, en ekologisk och näringsrik matlinje med gröna juicer, soppor och glutenfria bakverk.

- Jag tror på individanpassad mat, att människor ska äta det de mår bra av. Livet är för värdefullt för att det man äter ska behöva ställa till det både fysiskt och psykiskt. Jag tampas med problem som alla andra, men i dag kan jag bemöta dem på ett annat sätt. Och jag dämpar dem definitivt inte med mat, säger Filippa Salomonsson.

FILIPPA SALOMONSSON

Ålder: 33 år
Gör: Holistisk hälsocoach.
Bor: I Stockholm.
Aktuell med:
Boken Sockerdetox och gröna matlinjen Raw Clarity Kitchen.

4

FAVORITER

Kickstarta ditt nya hälsosamma liv med bra köksredskap – rätt detaljer gör matlagningen roligare!

Örtskål
Krydda din maträtt med färska örter! Hackad bladpersilja funkar till nästan allt.

Marmorbräda
Servera snyggt! En dekorativ bräda av marmor ärperfekt för uppläggning av grönsakerna

Vattenbehållare
Får du i dig tillräckligt med vatten? Se till att du alltid har ett glas tillgängligt.

Uppläggningsfat
Blanda grönsaker av olika färger för en vacker mix – vi äter med alla våra sinnen!

Kryddskål
Salty
149
SEK

Mer inspiration

Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.