Handla nu och utnyttja ditt erbjudande:
40% rabatt på en vara*

Erbjudandekod: 359601
Shoppa nu

Följ oss på Instagram & få 30% RABATT* på din dyraste vara Få inspiration och ta del av senaste nytt. Följ oss på instagram
Ditt erbjudande har aktiverats
Ny hos Ellos? Som ny kund välkomnar vi dig med
ett prova-på-erbjudande. Du får:
50% rabatt* på dyraste* varan
+ Fri frakt*
Registrera dig här Jag är redan kund
Ellos hem

Gardinguide

Hitta rätt gardiner för dina fönster och gör bara lyckade köp. Här på Ellos.se hittar du över 350 gardinmodeller i mängder av färger och mönster. I vår guide hittar du inspirerande tips och råd om hur du mäter ditt fönster på bästa sätt och vilken gardinmodell som passar just dig och dina fönster.

Kanallängd

En enkel gardin som träs på stången och passar till alla stilar. Välj hur mycket rynkor du vill ha genom att dra ut eller trycka ihop gardinen. Vill du inte ha rynkor ovanför gardinstången väljer du att hänga gardinen i den övre kanalen.

Öljettlängd

Ger ett rent utseende och passar lika bra i köket, vardagsrummet eller barnrummet. Enkelt att dra för fönstret för att avskärma ljus. Öljettlängder ger ett fint fall där du kan välja hur stora vågorna i tyget ska vara beroende på hur mycket du drar ut gardinen på bredden.

Knytbandslängd

En romantisk gardin med band som knyts runt gardinstången. Du väljer själv om du vill att banden ska hänga ner eller om du vill knyta rosetter.

Lamellgardin

Fungerar som en avskärmare för ljus och insyn i stora förnsterpartier. Fungera både inomhus och i uterummet.

Rullgardin 

Avskärmar enkelt ljus och insyn. För att få en mörkläggande effekt väljer du en rullgardin med belagd baksida.

Panellängd

En smal gardin som ramar in fönstret och hängs slätt på en panelvagn. Mixa gärna flera paneler för att kunna avskärma ljus och insyn vid behov. Ett prisvärt sätt att förnya ditt fönster på ett enkelt sätt.

Hissgardin

En slät gardin som antingen rullas eller hissas upp. Välj rollup för en romantisk stil eller en hissgardin för ett renare uttryck. Hissgardinen kan även användas för att avskärma ljusinsläpp och insyn.

Hanklängd

En enklare variant av veckbandslängd med påsydda hällor på baksidan. Du får fina veck på framsidan på ett enkelt sätt

Gardinkappa

Använd den tillsammans med gardinlängder i ett större fönster eller ensam i mindre fönster. Passar fint i kök och barnrum

Öglelängd 

En enkel gardin som ser arbetad ut med sina hällor som träs på gardinstången. Den ger ett luftigt intryck och passar i alla typer av rum. Tänk på att gardinstången bör monteras tillräckligt högt för att undvika en glipa där ljuset kan komma igenom.

Veckbandslängd

En klassisk gardin med påsytt veckband på baksidan. Använd fingerkrokar och häng upp gardinen med ringar på gardinstången för ett mjukt och fint intryck. Med 2-fingerkrok bildas ett veck och med 4-fingerkrok får du tre veck. Vecken kan fördelas på olika sätt. För större veck hoppar du över en eller fler fickor i veckbandet.
Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.