Ångerrätt

Du har alltid rätt att ångra ditt köp och du behöver meddela oss detta inom 14 dagar från den dag du tog emot dina varor. Du har sedan ytterligare 14 dagar på dig att återsända varan och du som kund ansvarar för den faktiska kostnaden det medför. Ångerrätten gäller i stort sett allt på vår sajt www.ellos.se. Ångerrätten gäller dock inte för förseglade ljud- eller bildupptagningar, förseglat datorprogram, parfymflaskor, kosmetik, färg, badkläder eller underkläder, om plomberingen/ förseglingen har brutits. Ångerrätten gäller inte heller för specialtillverkade varor.

Du väljer själv på vilket sätt du vill återsända eller återlämna en vara.

  1. Det finns ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida som du kan använda dig av. Du kan även ladda ner standardformuläret här: Ångerblankett
  2. Du kan också använda den kundreturetikett som vi bifogat till följesedeln och du debiteras då en avgift på för närvarande 45 kr, oavsett paketets storlek eller antal artiklar. Väljer du att registrera din retur via webben är avgiften 35kr.

Om möjligt, är det bra om du kan återsända varan i sin originalförpackning som postpaket eller brev. Vissa större varor eller de som är längre än 150 cm (t.ex. större mattor) kan inte levereras eller returneras via Postens utlämningsställen. På följesedeln för denna typ av varor hittar du tydliga instruktioner om hur du lättast går tillväga.

Har du begärt byte av vara i samband med din retur och varan finns i lager sker leverans av dina bytesvaror inom 7 - 10 dagar från det datum att vi mottagit din vara. Förregistrerar du din vara på nätet, skickar vi däremot din nya vara direkt.

Väljer du att utnyttja din ångerrätt för hela din order betalar vi tillbaka det du betalat, inklusive avgift för postförskott och fraktavgiften för Normalpaket. Leveranskostnader som överstiger fraktavgiften för Normalpaket och som beror på ditt val av leveransmetod återbetalas inte. Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från det att vi fått ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Notera att vi inte står för kostnaden för returfrakt.

Du har rätt att hantera den vara som du köpt från oss på sådant sätt att du kan fastställa dess egenskaper och funktion. Om du hanterat varan i större omfattning än vad som anses nödvändigt är du skyldig att ersätta oss för denna värdeminskning och vi kan i sådana fall komma att göra ett avdrag på vår återbetalning. Väljer du att utnyttja din ångerrätt för endast en del av din order betalar vi inte tillbaka eventuella avgifter för express-, postförskott- och fraktavgift, eftersom avgifterna är desamma oavsett hur många varor du beställt.

Gäller din retur en vara som levererats med DHL betalar vi tillbaka hela avgiften för Hemleverans DHL inklusive hemkörning. Du återsänder varan på egen bekostnad och kan fritt välja fraktalternativ, eller använda DHL, se fraktavgifter i prislistan som anges nedan.

Om du har frågor angående din ångerrätt, kontakta oss på telefonnummer 033-33 000, e-post info@ellos.se eller besök oss. Fraktavgiften beräknas på varans vikt och volym, se exempel nedan.


Sammanlagd fraktvikt*
10-30 kg 30-100 kg Över 100 kg
295 SEK 445 SEK 595 SEK

*Fraktvikt är ett tal som beräknas på varans volym och är inte lika med verklig vikt.
Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.