Äventyret väntar

Namnet áhkká kommer från det mäktiga bergsmassivet i Stora sjöfjällets nationalpark. Precis som berget står emot regn, snö och vind är áhkkás kläder utvecklade och testade för att stå emot det nordiska karga klimatet. Fjällvandring, skidor eller vardagspromenader. Du hittar alltid rätt funktionsplagg hos áhkká.

Ta dig ut! Upptäck naturens storslagenhet och små under.

Smart funktion

Allt hos áhkká har en tanke bakom, en funktion. Våra plagg har smart förvaring med många fickor. Vill du lyssna på musik har vi ett mediauttag med ficka för din musikspelare. De vattentäta dragkedjorna på skalplaggen skyddar innehållet från regn och snö.

Áhkkás kläder ska vara sköna att bära, därför är de sydda i smarta funktionsmaterial. ÁphiTecQuick torkar snabbt och är mjukt mot huden. Med förböjda knän och ärmar har vi ökat komforten. Passformen blir personlig med justerbara huvor, ärm- och benslut. För varm? De flesta av våra skidjackor och skidbyxor har ventilation. Öppna upp plagget och lufta.

Anpassa klädsel efter aktivitet. För vandring och stadsliv har vi trekkingbyxor och matchande överdelar i funktionsmaterial med bomullskänsla. Bär du skidjackan i stan kan du ta av snölåset. Kör du offpist fäster du jackans snölås i skidbyxorna med tryckknappar. Den förstärkta skärmen på huvan skyddar mot sol och snö.

Tyget - garanterad vind- och vattentätt

Det vävda yttertyget áphiTec hos áhkkás outdoorplagg har tejpade sömmar, ger skydd mot vädrets växlingar samt håller dig torr och varm. ÁphiTec-teknologin är vattentät, vindtät och har andingsförmåga.

áphiTec 5.5 innebär att tyget tål ett vattentryck på 5000 mm och har ett ånggenomsläpp på 5000 ml ånga/m2/24h
áphiTec 3.3 innebär att tyget tål ett vattentryck på 3000 mm och har ett ånggenomsläpp på 3000 ml ånga/m2/24h

Fyllningen - garanterad värmekälla

Syntet eller dun? Båda har sina fördelar och du kan hitta plagg med både syntet- och dunfyllning i áhkkás kollektioner.

MóurráFill är namnet på fyllningen i áhkkás skidjackor och vadderade plagg. Ett lätt, mjukt och tåligt syntetmaterial med utmärkta värmande egenskaper - även i fuktigt väder.
Dun är naturens eget material med oöverträffad värmeisolering. Dun är mjukt och extremt lätt, samtidigt som det andas och transporterar bort fukt och överflödig värme. Mixen av dun och fjäder avgör kvaliteten och egenskaperna. Áhkká använder inte dun som handplockas från levande djur.

Klä dig

Lager-på-lager-principen ger stora fördelar. Klädseln kan lätt anpassas efter både klimat och snabba väderomslag. Och det är komfortabelt.

Lager 1, närmast kroppen, leder effektivt bort fukt från huden.
Lager 2 är ett värmeisolerande mellanlager
Lager 3 är ett yttre skalplagg som skyddar mot vind, regn och snö samtidigt som det andas.

Välj kläder efter väder. Om vintern håller du dig varm och torr i skidbacken med effekten av samtliga lager. Varmare dagar kan du hoppa över mellanlagret. Blåser det passar vindjacka och byxa. Vid vindstilla, men kyligt väder kan de två inre lagren räcka. Börjar regnat falla tar du på en nedpackad skaljacka som står emot vätan.

I áhkkás funktionskläder kan du koncenterara dig på äventyret. Stort som litet.
Om áhkká
Smart funktion
Kvalitet
Klä dig
Du loggar in genom att ange din e-postadress och ditt lösenord. Har du bytt e-postadress kontaktar du oss. Om du inte har en inloggning klickar du på "Registrera dig" till höger.
  Registrera dig för att få tillgång till unika erbjudanden och nyheter via e-post. Allt du behöver göra är att ange din e-postadress och ett lösenord.
  Komplettera dina uppgifter
  • Vi behöver veta mer om dig för att du ska kunna gå vidare. Fyll i dina uppgifter nedan och klicka sedan på ”Fortsätt”.

  • *
  • *
  • *
  • *
   * Obligatoriska uppgifter   Laddar..
   Dessvärre är produkten slutsåld! Använd gärna vår sökfunktion eller leta i vår meny för att hitta en likvärdig produkt.